Kuvert med snabel A
Hvis du glemmer at tømme den digitale postkasse, kan det fremover få konsekvenser.

Få nu styr på din digitale postkasse!

Fra 1. november 2014 skal alle have en digital postkasse. Det bliver fremover stedet, hvor al kommunikation mellem borgere og offentlige myndigheder skal foregå.

Fra FOA Aalborg skal opfordringen lyde klart og tydeligt - få styr på den digitale post, det betaler sig i den sidste ende. Har man eksempelvis modtaget en påtænkt opsigelse, er det vigtigt, at man ved hvad der står i den, så man til rette tid kan komme med evt. bemærkninger. Også når det gælder lønsedlen er det vigtigt, at man reagerer, hvis man har mistanke om fejl, og det kan man kun, hvis man tjekker den digitale postkasse.

I mange kommuner, herunder Rebild Kommune, vil de påtænkte opsigelser fremover blive sendt via digital post. Specialkonsulent Robert Vejlgaard fra Rebild siger, at påtænkte opsigelser helst ikke skal komme som en overraskelse, og opfordrer alle ansatte til at få styr på den digitale post.

Hent hjælp hos borgerservice eller biblioteket
Mange FOA-medlemmer har igennem flere år modtaget deres lønseddel i E-boks, men det er måske de færreste der ved, at de fremover kan modtage patientindkaldelser og besked om plads i en daginstitution via digital post.

Heldigvis er der hjælp at hente til de som endnu ikke har styr på digital post. Henvend dig i borgerservice eller på biblioteket. Er du først tilmeldt digital post kan du også tilmelde dig NemSMS fra det offentlige. Med NemSMS modtager du beskeder fra det offentlige, så du ikke glemmer aftaler på hospitalet eller andre oplysninger, der kan være relevante for dig.

Social- og sundhedshjælper Jamirah Christensen

Social- og sundhedshjælper Jamirah Christensen: "Jeg skal nok får styr på det!"

Vi skal alle følge med
Social- og sundhedshjælper Jamirah Christensen fra Nørresundby har endnu ikke fået tilmeldt sig digital post, men siger med overbevisning: ”Jeg skal nok få styr på det fordi jeg skal!” Jamirah kan dog godt frygte, at der er dem som ikke får åbnet deres postkasse i tide. Det kunne eksempelvis være indkaldelser fra hospitalet – og det har været på tale, at udeblivelser skal koste en bøde. Personligt kan Jamirah bedst lide, at have et fysisk brev i hånden, så hun vil fremover tjekke den digitale post, men samtidig printe brevet ud, da hun ikke føler, at det er det samme at læse på en skærm. ”Vi skal nok lære det, og jeg må indse, at vi er kommet i en elektronisk tid, hvor jeg blot må følge med”.