Steingrim Højgaard Mikkelsen
Uden netværket og erfaring var det nok ikke lykkedes at få fast job, siger den nyansatte tekniske serviceleder.

Fik fast job efter rotationsvikariat

Fire rotationsvikarer fik job
Elleve vikarer fik foden indenfor, da FOA Aalborg og Aalborg Kommune gennemførte et rotationsprojekt for pedeller som tog uddannelse til ejendomsserviceteknikere. Nu har fire vikarer fået job – en af dem er Steingrim Mikkelsen som er nyansat teknisk serviceleder på Stolpedalsskolen. Det er en succes siger FOAs sektorformand Peter Ottosen - uden vikariatet havde de sandsynligvis ikke fået job.

Rotationsvikar på to skoler
Steingrim fik mulighed for at tage over mens den fastansatte medarbejdere på Herningvejen Skole og Tofthøjskolen var under uddannelse. Steingrim var først i løntilskud som blev forlænget to gange, selvom flere gjorde opmærksom på, at han løb en stor risiko, da han ikke optjente timer, men forbrugte af dagpengeperioden. Den risiko var han villig til at løbe, da han var dårlig til at være arbejdsløs. Han startede som jobrotationsvikar 1. december 2012 og fik overenskomstmæssig løn. På begge skoler blev han godt modtaget – både fagligt og socialt.

Jobbet som teknisk serviceleder
Steingrinm er lettet og glad over at have fast job. Han er uddannet radiomekaniker og kommer fra Færøerne, hvor han har haft job både med husbyggeri, indkøb af byggematerialer og godstransport. Erfaringen gør, at mange opgaver falder ham let – særligt det som har med elektronik at gøre. Det eneste som han ikke vidste meget om var rollen som pædagog, der naturligt nok hører til jobbet, da han færdes blandt børn hver dag. Nogle gange stiller de samme spørgsmål hundrede gange og det skal man også være i stand til at håndtere.

Overblik over opgaverne
Han fortæller, at der er en god dialog på skolen og med god hjælp fra kollegerne er han ved at danne sig et overblik over opgaverne. Der kan dog stadig komme overraskelser, som da han fik en opringning fra et firma der fortalte, at de kom for at vaske vinduer, noget han ikke lige havde tænkt på. Heldigvis kommer der ikke overraskelser hver dag, men sneen kan jo også gøre, at andre opgaver bliver skubbet, da det prioriteres højt. Steingrim fortæller, at de er otte i hans team - seks rengøringsdamer, en teknisk servicemedarbejder og en seniorjobber. Lige nu er han i gang med at finde hans egen måde at gøre tingene på som teknisk serviceleder. Skulle han mangle noget på cv’et ville det være et lederkursus, men indtil videre går det fint.

Netværk har stor betydning
Undervejs har Steingrim haft god hjælp fra tillidsrepræsentant Michael Claesen og flere andre i netværket. De hjalp ham, da han skulle meldes ind i FOA og senere da hans løntilskudsjob skulle forlænges. Endelig var det Michael som opfordrede Steingrim til at søge jobbet på Stolpedalsskolen. Det var et skulderklap at blive opfordret til at søge den stilling og ikke mindst at få jobbet. Steingrim indrømmer, at han undervejs tog en risiko ved at forlænge jobbet i løntilskud, men det har været det hele værd! Uden netværket og erfaring fra de to skoler i Aalborgs Skole- og kulturforvaltning var det nok ikke lykkedes at få fast job, siger den nyansatte serviceleder.