Hjemmepleje på private hænder i Skalborg og Svenstrup

Til september 2014 har borgerne i Skalborg og Svenstrup mulighed for at vælge mindst én privat leverandør af hjemmehjælp.

Det private firma Attendo A/S bliver den nye leverandør af hjemmehjælp og samtidig ny arbejdsgiver for det social- og sundhedspersonale, som kommer til at arbejde i den del af Aalborg Kommune. Den beslutning har kommunen truffet, og Attendo kommer til at yde praktisk hjælp og personlig pleje til de pensionister, som har brug for det.

Privat samarbejdspartner fundet
Tilbage i maj 2013 besluttede Ældre- og Handicapudvalget, at der i et geografisk afgrænset område skulle gennemføres et hjemmeplejeudbud. Udbudsrunden er nu slut og Attendo A/S kom samlet set med det bedste tilbud. Valget er truffet og kommunen har særligt vægtet kvaliteten og at den kommende samarbejdspartner er professionel og seriøs. Aalborg Kommune ønsker at gå nye veje i forhold til hjemmeplejen, og rådmand Thomas Krarup ser det som en ny måde at udvikle hjemmeplejen på. Han vurderer i øvrigt, at borgerne ikke vil opleve nogen forandring, da den nye leverandør af pleje ikke kommer til at ændre på den hjælp, der er bevilget.

Samme overenskomst som tidligere
Omkring 60 FOA-medlemmer vil blive berørt af virksomhedsoverdragelse til Attendo A/S og de vil fremover få de samme løn- og ansættelsesvilkår, som de har i dag. Der stilles i øvrigt de samme krav til private leverandører som til Aalborg Kommune.

FOA har fulgt udliciteringen tæt
Siden beslutningen blev truffet i 2013 har FOAs Jan Jensen fra Social- og sundhedssektoren fulgt udviklingen tæt og deltaget i alle de møder, hvor FOA kunne få mere viden eller indflydelse på selve processen. Der har været byrådsmøder, møder med Aalborg Kommune og møder med FOAs tillidsvalgte. FOA har lavet forslag til udbudsmaterialet i det omfang det har været muligt og derudover har FOA udarbejdet høringssvar.

For nylig har FOA Aalborg haft møder med de berørte medlemmer. Her fik alle mulighed for at stille spørgsmål til fremtidens job på private hænder. Skulle der fortsat være medlemmer som er i tvivl om hvad det konkret kommer til at betyde for fremtiden, kan de altid kontakte FOA Aalborg.

Debatindlæg om udlicitering - af FOA Aalborgs formand Kristian Gaardsøe