Pressemeddelelse
Kommunen smider guld på gaden
Fra 1. januar 2015 bliver der 150 færre til at passe de ældre i Aalborg Kommune – det er et faktum med den reduktion Aalborg Kommune netop har effektueret. Det betyder 150 færre meget erfarne medarbejdere til at skabe nærhed, respekt og ansvarlighed for kommunens borgere.
Der er nu skåret så langt ind til benet, at kommunen ikke længere kan finde begrundelser for at opsige medarbejderne. Det betyder, at nogle af de opsagte ikke har fået en begrundelse for deres opsigelse. En af dem er social- og sundhedshjælper med 19 års erfaring. -Tænk sig, at der bliver fyret personale som ikke får at vide, hvorfor de bliver opsagt. Almindelig anstændighed siger, at det skal man have. Det understreger blot, at det netop er guldet som bliver opsagt, når lederne ikke kan finde en begrundelse. Hvad er meningen? spørger FOA Aalborgs sektorformand Jan Jensen, der finder det uetisk og umenneskeligt, at Aalborg Kommune ikke formår at finde en saglig opsigelsesgrund.
En af de borgere som social- og sundhedshjælperen kommer til, har efter sigende talt med store bogstaver og klaget til hendes leder, da hun vil blive savnet på den faste tur, som hun har haft de seneste 2½ år. Kristian Gaardsøe mener, at det er uforståeligt, at politikerne smider guld på gaden, når de samtidig efterspørger det!
Om lidt forlader de 150 én efter én hjemmeplejen og rengøringsordningen. Det store spørgsmål er nu, hvordan det bliver muligt at få enderne til at hænge sammen – hvordan bliver arbejdsmiljøet for de tilbageblevne ansatte, og hvilken hjælp kan borgerne forvente?
Ved demonstrationen i torsdags var mange kolleger til de fyrede mødt op, for at vise deres sympati med de som snart er uden arbejde. Flere undrede sig over, hvordan de skal få fremtidens indsats til at hænge sammen? Når det er sagt, så har kommunens folk heldigvis understreget, at det på ingen måde handler om, at de blivende medarbejdere skal løbe stærkere for at få arbejdsdagen til at hænge sammen. Der bliver simpelthen færre opgaver, siger rådmand Thomas Krarup. Et udsagn som borgerne, de pårørende, social- og sundhedspersonalet og FOA Aalborg har overordentligt svært ved at forstå – særligt set i lyset af en 3 procents stigning i antallet af ældre over 80 år siden 2010.