Grafik - flere hænder
I Aalborg Kommune er der tilført materiel, men ikke flere ressourcer i form af ekstra personale og flere muligheder på de enkelte plejehjem.

Pressemeddelelse

Krarups udmelding – en omvendt Robin Hood?

I FOA Aalborg har vi, som alle andre, fulgt den tragiske sag på Plejehjemmet Lollandshus. Det er en ulykkelig sag, som vi kun kan beklage.

Arbejdsbetingelser et resultat af års reduktion
Sektorformand i FOA Aalborg, Jan Jensen vurderer, at det største problem er, at der mangler ressourcer til at udføre de opgaver, der skal løses. ”For mig at se peger pilen direkte ind i byrådssalen, for det er dem som år efter år har reduceret i ressourcerne og er skyld i, at arbejdsbetingelserne er som de er!”

Rådmand Thomas Krarup afviser, at der mangler ressourcer (TV2 Nord 11.11.14). Han udtaler, at Aalborg Kommune har tilført ekstra midler, og at der i det kommende budget er afsat flere penge til området – en udtalelse som FOA Aalborgs Jan Jensen sætter et stort spørgsmålstegn ved.

Ældreudgifter faldet med 15 procent
Ifølge budgetforlig 2015 er der ganske rigtigt tilført ekstra 3 millioner kroner til bedre normering på plejehjemmene. Det har blot vist sig, at pengene kun er til rådighed, hvis de findes via en reduktion af sygefraværet på plejehjemsområdet. Det er ikke lykkedes at mindske sygefraværet i det omfang, som man havde ventet. Det betyder, at der reelt kun er 600.000 kroner tilbage af de tilførte midler, som nu skal fordeles imellem de 1700 plejehjemsbeboere på de 43 plejehjem. Politikerne har ganske rigtigt tilført midler - spørgsmålet er blot, om det bliver et mærkbart løft?

Nye tal fra oktober 2014 viser, at Aalborg Kommunes udgifter til ældre over 65 er faldet med 15 procent over de sidste fire år. Tallene kommer fra Økonomi- og Indenrigsministeriet. (www.noegletal.dk)

Dertil kommer de 8 millioner kroner som plejehjemmene afgav i 2013, da der blev investeret i loftlifte og robotstøvsugere.

Hvor blev de ekstra midler af?
Thomas Krarup udtaler, at der er tilført ekstra midler, men ifølge simpel hovedregning er det en sandhed med modifikationer. Der er tilført materiel, men ikke flere ressourcer i form af ekstra personale og flere muligheder på de enkelte plejehjem.

I FOA har vi også noteret os, at der i budgetforlig 2015 er afsat en buffer på ældreområdet på 10 millioner kroner. Det ville være oplagt, at Rådmand Thomas Krarup gav en forklaring på, hvad de midler skal bruges til?

Det kunne også være interessant at vide, om der virkelig bliver tilført nye ressourcer til plejehjemmene, eller om Thomas Krarup blot giver penge med den ene hånd for at tage dem med den anden?