Når du har brug for FOA...

Har du for nylig ringet til FOA Aalborg med et fagligt spørgsmål, er du sikkert blevet stillet spørgsmålet: Har du talt med din tillidsrepræsentant?

Det er en ny måde at arbejde på i FOA Aalborg og vi er overbeviste om, at det bliver en gevinst for dig som FOA-medlem. Du vil blive opfordret til at kontakte din egen tillidsrepræsentant og det skyldes ikke dovenskab, men er en strategisk indsats for at øge den faglige viden på de enkelte arbejdspladser. Det er en stor forandring fra tidligere, men vores fornemmelse er, at det rykker sig en lille smule hele tiden. Erfaringen viser, at jo flere udfordringer tillidsvalgte stilles overfor jo bedre bliver de. Tillidsrepræsentanter har selvsagt ikke svar på alt, men jo mere de bruger den viden, som de har tilegnet sig på kurser, jo mere får de fagligheden ind på rygraden.

På sigt vil det komme alle medlemmer til gode, da den faglige viden lige pludselig bliver tilgængelig ude på arbejdspladserne. Tillidsrepræsentanten kender arbejdspladsen, arbejdspladskulturen, kollegerne og ledelsen allerbedst, og derfor kan de løse nogle af de lokale opgaver hurtigere, end vi kan i FOA Aalborg. Det vil være en gevinst, at de er tættere på problemet og på dig som medlem.

Uddannelse og sparring
Nogle tillidsvalgte er endnu ikke klædt på til at klare specifikke faglige arbejdsopgaver og derfor gør FOA Aalborg alt for at understøtte tillidsrepræsentanterne i deres faglige arbejde. Tillidsvalgte tilbydes løbende uddannelse og opfordres til at være en del af de faglige netværk, som FOA er tovholder for.
Der vil være sager som kræver større involvering fra FOA Aalborgs side, men vi vil stadig inddrage tillidsrepræsentanten i arbejdet. Til trods for den nye arbejdsdeling, er du stadig velkommen i Aalborg, hvis du har behov for hjælp. Vi appellerer blot til, at du i første omgang bruger din tillidsrepræsentant, forudsat der er valgt en på din arbejdsplads.

Den nye arbejdsfordeling skal føre til bedre medlemsbetjening gennem nærhed og hurtig kompetent hjælp på arbejdspladsen. Derfor vil vi fortsat spørge dig, "Har du talt med din tillidsrepræsentant”?