Sektorformand Jan Jensen håber på initiativ fra ledelse og regionsråd i Nordjylland.

Omsorg rimer ikke på skemaer og registrering

Læserbrev sendt til Nordjyske 11. august 2014.

Stor tak til sygeplejerske Kirsten Pia Pedersen (KPP) for hendes beretning fra hverdagen på Aalborg Universitetshospital. Debatten om forholdene på sygehusene er afhængig af modige offentligt ansatte, der beskriver konsekvenser af de politiske prioriteringer. FOA Aalborg har tidligere forsøgt at få både politikere og ledelse til at ændre deres adfærd i forhold til personaleændringer. Nu får vi så hjælp af fællestillidsrepræsentanten for sygeplejerskerne, Kirsten Højslet. Hun beklager, at så mange social- og sundhedsassistenter er fyret. Tak for det! Der er fyret så mange social- og sundhedsassistenter og sygehjælpere, at der er mindre tid til at pleje patienterne. Til gengæld ansættes der hygiejne- og projektsygeplejersker! Man kan spørge, hvad de skal udvikle og projektlægge med den markante reduktion blandt plejepersonalet.

FOAs faggrupper på sygehusene kan levere ”sengekantssygepleje”, omsorg, nærvær, tryghed og informationer til både patienter og pårørende. Præcis de funktioner der efterspørges. Men ledelsen satser ensidigt og ufleksibelt på sygeplejersker. Konsekvenserne beskrives udmærket af KPP og fællestillidsrepræsentanten. (Nordjyske 11.08.14)

Fakta er, at antallet af sygeplejersker på de nordjyske sygehuse fra 2010 til 2012, er steget med 72 (ifølge kora.dk). Samtidig er antallet af social-og sundhedsassistenter, sygehjælpere og andet plejepersonale reduceret med 159! Tankevækkende, når man læser KPPs beretning om alle de opgaver personalet ikke kan nå. Nu er ånden ude af flasken, retten til at tage initiativ ligger nu hos ledelse og regionsråd. I FOA Aalborg er vi parat til at gå i dialog om løsninger. Spørgsmålet er blot om vi bliver inviteret?