Portører nedlagde arbejdet 12. april 204.
Sygehusportører holdt fagligt møde om fremtiden på portørcentralen.

Portører strejkede

Utilfredshed med arbejdsmiljøet og påtænkt opsigelse af kollega fik portører i strejke.

Portørerne på Aalborg Universitetshospital så sig mandag nødsaget til at nedlægge arbejdet i sympati med en kollega, som ledelsen havde givet en påtænkt opsigelse. Talsmand for sygehusportørerne sagde -det er meget trist, at vi er blevet presset ud i en arbejdsnedlæggelse, for at komme i tale med ledelsen. Han og de øvrige portører beklager dybt, at det kom til at gå ud over patienterne.

Under arbejdsnedlæggelsen var der iværksat et nødberedskab på sygehuset. De tillidsvalgte og FOA Aalborg forhandlede med Regionen mens knap 50 portører holdt fagligt møde. De udarbejdede et løsningsforslag til ledelsen, så portørcentralen igen kan blive en rigtig god arbejdsplads. Den ”påtænkte opsigelse” af kollegaen var nemlig blot dråben der fik bægeret til at løbe over. På portørcentralen har der i længere tid været et dårligt arbejdsmiljø og derfor bunder arbejdsnedlæggelsen ikke kun i den ”påtænkte opsigelse” af en kollega, men i lige så høj grad hvordan det er at arbejde på centralen.

Utryghed og dårlig stemning
Arbejdsnedlæggelsen involverede omkring 25 portører i dagvagt på Sygehus Nord og Syd. Portørerne gav udtryk for, at de var chokerede over hvor lidt der efterhånden skal til før ledelsen indleder en opsigelse. Den påtænkte opsigelse og den dårlige stemning har gjort portørerne utrygge og mange tør ikke give udtryk for deres mening af frygt for at komme med i den næste fyringsrunde, udtaler portør Hans Einsbohr.

Fælles forståelse for udfordringerne
Konkret foreslår portørerne, at der bliver iværksat en uvildig intern tilfredshedsundersøgelse. – Det vi mest af alt har brug for er en tid uden omstruktureringer, så der igen kan komme fokus på arbejdet og det gode arbejdsmiljø. Der er brug for en fælles forståelse for de udfordringer der er på centralen, understreger talsmand Hans Einsbohr.

Ro skal der til
Senest har der været en fyringsrunde på centralen, alle portører har fået nye vagtplaner, ferieplaner samt ny struktur og dermed nye arbejdsgange. Derudover har sygehuset indført systemet Systematic, der er en it-løsning som skal de koordinere og planlægge portørernes opgaver. Selv med den nye it-løsning mangler der forsat hænder til opgaverne og det påvirker den enkelte at være bagud med arbejdsopgaverne.

Nu ser portørerne frem til at forandringerne bundfælder sig og at arbejdet kommer ind i en god rytme igen. – Indkøringsvanskelighederne med det nye system har været frustrerende, da vi ikke har kunnet holde ventetiden på et acceptabelt niveau. Det har desværre påvirket patienterne og nu ser vi frem til at se resultater af de mange forandringer og få arbejdsmiljøet på ret køl igen, udtaler Hans Einsbohr.

Portørerne har genoptaget arbejdet igen.