Rikke og Ditte indledte DM i Skills
Rikke og Ditte evalueres efter deres indsats til DM i Skills

Rikke og Ditte indledte DM i Skills

Rikke Hovaldt Kristoffersen og Ditte Mathilde Jensen var de første, som skulle udføre opgaverne på SOSU-podiet i Gigantium i Aalborg. De to er regionsmestre og efter endt konkurrence endte de på en flot fjerdeplads i Danmark.

Deres opgave gik ud på at give sprøjte og medicin til en sengeliggende patient, som hele tiden lå og råbte, om det skulle vare hele dagen.

En dement mand skulle have støttestrømpe på, og han afledte opmærksomheden ved at fortælle historier fra sit liv, og så var der også noget med tv’et, der lige skulle tændes for.

En sengeliggende kraftig herre skulle løftes over i en kørestol. Det blev ikke nået, da de to andre patienter krævede at blive tilset og behandlet, men han blev forberedt af Ditte, der dog måtte vente på, at Rikke slap ud af kløerne på de to andre patienter.

Opgaven viste med al tydelighed, hvilke udfordringer der er undervejs på f.eks. et plejehjem eller et sygehus, men de to regionsmestre bevarede roen og set udefra gjorde de det godt. Man kunne godt få den tanke, at det ligner virkeligheden godt.

Derfor skal vi være med
Sektormand Jan Jensen, Social- og sundhedssektoren, FOA Aalborg: »DM i Skills er vigtigt for os som fag. Arrangementet sætter fokus på vores område og gør os synlige. Vi er jo ikke de mest synlige i gadebilledet som tømrere og murere, og derfor er vi glade for arrangementet og muligheden for at vise, hvad vi kan.

Vores fag kræver høje kvalifikationer, og her er en god chance for at give borgerne et indblik i, hvad vores opgaver består af. Derudover håber vi naturligvis, at mange unge finder vej til uddannelsen, for gennemsnitsalderen er høj inden for vores område, og der kan hurtigt blive mangel på medarbejdere i social- og sundhedssektoren«.

Jan Jensen konstaterede med stor tilfredshed at konkurrencerne på social- og sundhedsområdet var det arrangement, der trak langt de fleste tilskuere.

Danmarkshistoriens bedste uddannelse
Forinden havde Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S) været på scenen i den store hal sammen med statsminister Helle Thorning-Schmidt (S).

»Jeres generation skal have den bedste uddannelse i Danmarkshistorien, og derfor forbedrer regeringen erhvervsuddannelserne«, sagde Helle Thorning-Schmidt under store klapsalver fra de flere tusinde, som fulgte talen.

Statsministeren var senere på en rundtur blandt de mange stande og DM-deltagere og kom også til SOSU-standen, hvor hun fortalte om, hvor vigtigt et arbejde social- og sundhedsmedarbejderne udfører i samfundet. Også forbundsformand Dennis Kristensen var der sammen med borgmester Birgit Hansen (S) Frederikshavn og regionsrådsformand Ulla Astman. De fik også lov til at prøve, hvordan det er at give støttestrømper på.

PAU-eleverne var også med
De pædagogiske assistenter deltog som demonstrationsfag uden for konkurrencen, men var med for at gøre opmærksom på uddannelsen, sagde Kristine Asmussen, PAU-elev på SOSU Nord.

Hvorfor Skills?
Formålet med DM i Skills er netop at sætte fokus på erhvervsuddannelserne. Med arrangementet i Gigantium har Aalborg by ikke noget at skamme sig over. Mange tusinde har været ude at se, hvad de forskellige fag kan præstere, og det giver inspiration til mange unge.