Annette Hansen Aalborg Kaserne
Husassistent Annette Hansen, Aalborg Kaserne

Servicesektoren - sidste generalforsamling for husassistenter på kasernen

Husassistent Annette Hansen fra Aalborg Kaserne fortalte, at hun har været en af de trofaste deltagere til generalforsamlinger i Servicesektoren. Hun deltager fordi hun godt kan lide at følge med i hvad der sker i FOA Aalborg og i sektoren. – Jeg deltager fordi, jeg er interesseret og jeg har været medlem i 35 år, så det er efterhånden blevet til mange generalforsamlinger. Og det er ikke noget nyt for hende og kollegerne at møde op, da de er mange som er fagligt aktive.

Eftersom hendes arbejdsplads Aalborg Kaserne er blevet udliciteret til ISS bliver det måske hendes sidste af slagsen og det er en smule vemodigt, erkender hun. Beslutningen er truffet, og fra 2015 skal hun og 20 andre FOA-medlemmer overflyttes til 3F, når den nuværende overenskomst med FOA udløber. – Det er da dobbelt ærgerligt nu vi er blevet lagt sammen med Teknik- og servicesektoren og har vænnet os til at være i Servicesektoren. Det hun kan frygte ved at blive overflyttet til 3F er, at hun og kollegerne forsvinder i mængden. Det er dog positivt, at de nu bliver organiseret sammen med de kolleger som tager sig af de grønne områder på kasernen.

Generalforsamling i Servicesektoren 2014
Medlemmer til Servicesektorens generalforsamling 19. marts 2014

Fyraftensmøde om uddannelse
Efter spisning var der generalforsamling, og Erling Jensen styrede slagets gang som ordstyrer, og sektorformand Peter Ottosen lagde for med beretningen. Et af de store temaer i bestyrelsens beretning handlede om uddannelse. Peter forudser, at uddannelse får stor indflydelse på sektorens medlemmer i de kommende år. Mange har allerede taget imod tilbud om uddannelse og Peter håber, at flere ønsker at uddanne sig til blandt andet serviceassistent. Uddannelse giver ikke blot en faglig ballast, det er også en god satsning når det gælder økonomi. Badepersonalet har nu mulighed for at blive uddannet i Aarhus og ledelsen i Aalborg Kommune er indstillet på, at nogle skal i gang med svømmebadsuddannelsen.
I 2013 har FOA Aalborg forsøgt at skabe nye muligheder med jobrotation for medlemmerne og fem er kommet i ordinært arbejde efter jobrotation og det er positivt. Planen er, at sektoren vil holde et fyraftensmøde om uddannelse.

Tilmeld dig fyraftensmøde om uddannelse 6. maj 2014

Nye jobtyper, opsigelser og lønforhandling
I 2013 blev der oprettet en del seniorjobs og sektoren har lavet lønforhandling for dem der ønskede et medlemskab af FOA. Lige nu bliver der ikke oprettet seniorjobs, typisk fordi et seniorjob kun giver 60 pro-cent af dagpengene, og det er ikke ønskevilkår, understregede sektorformanden.
Forventningen er, at der kommer flere til i løntilskud samt i nyttejob. Nyttejob er en ny type ekstraordinært job, hvor man skal arbejde for kontanthjælpen i 13 uger. Problemet med et nyttejob er, at det er en kort periode, hvis man skal se hinanden an.
I 2013 er en del medlemmer blevet opsagt på grund af besparelser og heldigvis skyldes de færreste opsigelser fortrængning fra de ekstraordinært ansatte. Samlet set er der færre medlemmer i sektoren end for et år siden. – Det skyldes ikke at medlemmerne skifter til de forkerte fagforeninger, men årsagen til faldet skyldes snarere jobskifte eller dødsfald, fortæller sektorformanden.

Hvad angår lønforhandling i kommunerne har der ikke været mange succeshistorier - Jammerbugt er undtagelsen, hvor det har givet resultater. De regionsansatte fik to promille af deres løn og fem medlemmer fik et ekstra beløb. I staten var der engangsbeløb til enkelte ansatte.

Virksomhedsoverdragelse
Peter fortalte, at sektoren blandt andet har arbejdet med virksomhedsoverdragelse fra Staten til ISS, det gælder husassistenter som Annette Hansen på kasernen. Endnu venter nogle tilpasningsforhandlinger, som betyder, at de ansatte hurtigere kan flyttes til en ny overenskomst. Peter håber dog, at de medlemmer bliver i FOA frem til april 2015.

OK15 – kom med dine ønsker
Peter opfordrede alle til at sætte fokus på fagligheden. Det er vigtigt, at alle faggrupper stiller spørgsmålene: hvad kan vi? - hvad må vi? og hvad skal vi? Det gælder også når det gælder krav for de kommende overenskomstforhandlinger. Peter vurderer, at det er nødvendigt at være kreativ når der skal sendes krav ind. Han opfordrede samtidig alle sektorens medlemmer til at komme med ønsker til de kommende overenskomstforhandlinger, hvilket er en oplagt mulighed for at få indflydelse.
Peter fortalte om arbejdet i den centrale sektor og i forbundet i det hele taget. Han meldte om en god dialog med de tillidsvalgte, der giver ham gode input til sektoren. Beretningen blev enstemmigt vedtaget af generalforsamlingen.

Indkomne forslag og valg til bestyrelsen
Bestyrelsens forslag om treårige valg til ordinære medlemmer blev vedtaget og betyder, at de først er på valg igen til sektorgeneralforsamlingen i 2017.

Per Petersen, Michael Claesen og Tine Andersen var på valg og blev genvalgt. Iben Lykke Christensen er nyvalgt i bestyrelsen. Til bestyrelsens suppleantposter blev Annette Hansen, Torben Lysebjerg Andersen, Jim Jørgensen, Thomas Albertsen, Rikke Kamma Nielsen og John C. Jervild valgt. Sidstnævnte blev valgt ved en skriftlig afstemning og han fik opbakning fra alle fremmødte medlemmer.