Læs om Liselotte og Susanne som har taget akademiuddannelsesmodulet "kommunikation i praksis".

Blev klædt på til faglig dialog og brandtaler

Akademiuddannelsen ”Kommunikation i praksis” er én af mange muligheder for dig der ønsker at øge dine kompetencer og arbejde professionelt med kommunikation. Læs om Liselotte og Susanne, som fik lov at sætte fokus på egen kommunikation og øve sig i trygge rammer.

Liselotte Kjærup Nielsen, fællestillidsrepræsentant for Rengøringsenheden i Aalborg Kommune.

Liselotte Kjærup Nielsen, fællestillidsrepræsentant for Rengøringsenheden i Aalborg Kommune.

Brænder for kommunikation
Uden tvivl har Liselotte Kjærup-Nielsen fået rigtig meget med sig fra uddannelsesforløbet. Forud for eksamen var hun drønende nervøs, og frygtede at klappen ville gå ned. Tilbage i 1978 tog Liselotte realeksamen, og i den mellemliggende periode har hun ikke gået til prøve, men heldigvis gik det over al forventning. Liselotte mener dog stadig, at hun kan blive bedre, når det gælder den skriftlige formidling.

At kommunikere er min fornemmeste opgave
I det daglige er Liselotte fællestillidsrepræsentant for Rengøringsenheden i Aalborg Kommune og her ser hun kommunikation som den væsentligste opgave. ”I rengøringsenheden betyder vi meget for borgerne. Ja, nogle gange er vi jo de eneste der kommer i hjemmet,” siger Liselotte og fortæller, at en ældre borger sågar mødte op til hendes bryllup på rådhuset, hvilket siger lidt om, hvor meget Liselotte havde betydet for borgeren.

Under uddannelsen fandt Liselotte ud af, at hendes force er at holde brandtaler. Hun har en evne til at tale fra hjertet, og på den måde får hun de øvrige deltagere til at lytte. Teorier om vigtigheden af personligheden og den nonverbale kommunikation har gjort stort indtryk på Liselotte, og det har hun fundet meget brugbart. Efter akademimodulet i kommunikation er hun blevet meget mere opmærksom på kommunikation, og særligt taler har Liselottes fokus.

 Susanne Kristensen

Susanne Kristensen, fællestillidsrepræsentant i Vesthimmerlands Kommune.

Ud af comfortzonen
Social- og sundhedshjælper, Susanne Kristensen har på uddannelsen haft fokus på processen i MED-udvalget, hvor hun repræsenterer kollegerne. Hun meldte sig primært, fordi hun gerne ville blive bedre til at formidle og præsentere et budskab. Kort og godt ønskede Susanne at komme ud af comfortzonen og tilegne sig redskaber til en skarpere dialog. Hun har lært rigtig meget på uddannelsen og ligesom Liselotte fik hun udarbejdet et rigtig godt projekt og prøven gik super godt for Susanne, som er fællestillidsrepræsentant i Vesthimmerlands Kommune.

Akademimodulet har udviklet Susanne markant, og hun har blandt andet fået redskaber med sig, så hun er blevet bedre til at stå frem i forsamlinger og gå i dialog med tilhørerne. Det gode ved uddannelsesforløbet er, at hun og de øvrige får lov at øve sig i trygge rammer. Det, som hun særligt forventer fremover, er, at hun selv tør tage styringen og ikke lader andre tryne hende i en dialog.

Udfordrende både personligt og fagligt
Både Liselotte og Susanne fortæller, at der var et fagligt højt niveau på akademiuddannelsen. Teorierne har været svære, men forløbet har samtidig været udviklende. Desværre har der ikke været ret meget tid til netværk, men de har begge store roser til overs for de 11 deltagere på holdet. Sammenholdet har været helt unikt og det skyldes særligt, at alle har holdt pauser samtidig, da der ikke var rygere på holdet, siger de to enstemmigt.

Har du mod på et akademimodul, så udbyder AOF og UCN flere moduler efter sommerferien og FOA opfordrer alle interesserede til at tilmelde sig informationsmødet i FOA Aalborg den 11. august 2015.

Tilmeld dig informationsmøde om akademimodulerne

Ledelse i praksis

Kommunikation i praksis