Politikere – tal dog pænt!

Debatindlæg sendt til Nordjyske 12. juni 2015.

Lyt til de unge, som opfordrer de ”gamle politikere” til at holde en seriøs tone i debatten. Et pænere sprogbrug ville klart mindske politikerleden. Tre unge politikere sagde forleden: ”Fokusér dog på politik i stedet for at kaste med mudder”. Godt sagt!

Retorikken er blevet for hård og til tider uovervejet. Vurderes kandidaternes evner som sproglige rollemodeller, så ville flere dumpe! Senest sagde Lars Løkke Rasmussen til Helle Thorning Schmidt: "Der er så meget, du ikke forstår". Mon han havde sagt det til en mand? Er det virkelig den retorik, han ønsker at benytte? Skal vi stiltiende acceptere nedladende kommentarer? Nej. Det var arrogant sagt og virkelig ubetænksomt. Løkkes udbrud: "Der er så meget, du ikke forstår" får tankerne på fodboldreklamer fra Danske Spil. Utvivlsomt mente han: 'Der er så meget kvinder ikke forstår'. Thorning holdt sig heller ikke tilbage.


Kraftfulde debatter behøver ikke at være beskidte og useriøse. Fremelsk den konstruktive meningsudveksling. Ingen gider lytte til mudderkastning, hvor kamphaner nedgør hinanden, skælder ud og afbryder. Gå foran med det gode eksempel. Giv også FOA Aalborgs 360 førstegangsvælgere lyst til at deltage i demokratiet.