P-vagt med kasket.
Har p-vagterne brug for hjælp og støtte med det forebyggende arbejde, så er FOA Aalborg klar til at yde støtte.

Pressemeddelelse

FOA klar til at bistå p-vagterne i det forebyggende arbejde

Det er med beklagelse, at vi natten til lørdag havde et overfald på en p-vagt i den centrale del af Aalborg. P-vagten bliver der taget hånd om, og han er via arbejdet blevet tilbudt psykologhjælp. Pådrager han sig en arbejdsskade som følge af overfaldet, så står FOA Aalborgs socialrådgivere klar til at hjælpe.

”Desværre oplever vi, at trusler og chikane er hverdag for p-vagter. Det er en helt uacceptabel udvikling, at en p-vagt ikke kan passe arbejdet med risiko for at blive overfaldet. P-vagten som blev overfaldet satte liv og helbred på spil, og det må aldrig blive hverdag for nogen,” udtaler sektorformand Peter Ottosen fra FOA Aalborg.

 

De fire mænd som overfaldt tjenestemanden i funktion er endnu ikke pågrebet, og selvom straffeloven giver en særlig juridisk beskyttelse til de personer der udfører et offentlig hverv, så er det en ringe trøst for den p-vagt som fysisk og psykisk skal komme sig efter overfaldet.

 

Voldsepisoden er ikke kun beklageligt for den p-vagt som blev overfaldet i en nattevagt, men også for hans kolleger der skal møde i vagt de kommende dage. I FOA er vi opmærksomme på de udfordrende arbejdsvilkår som er en realitet for p-vagterne. Har p-vagterne brug for hjælp og støtte med det forebyggende arbejde, så er FOA Aalborg klar til at yde støtte.

 

Kontaktperson:

Sektorformand, Peter Ottosen telefon – 60 81 15 33.

 

Senest redigeret den 24.10.2016 af Inge-Marie