Vuggestuer i Jammerbugt svækker forældrenes valgmuligheder

Oprettelsen af vuggestuepladser vil betyde 20-25 færre kommunale dagplejere.

I et politisk forslag i Jammerbugt Kommune, som netop har været i høring, foreslår politikerne at der oprettes 88 kommunale vuggestuepladser. Formanden for Børne- og Familieudvalget i Jammerbugt siger, at de med oprettelsen af vuggestuer vil imødekomme forældrenes efterspørgsel. Nogle forældre frygter dog, at kommunen er på vej til at forringe den kommunale dagpleje så meget, at de i stedet vil vælge de private pasningstilbud og så er der ikke længere en bred palet af tilbud at vælge imellem.

Hanne Kragh fra Aabybro siger, at det væsentlige ved dagplejen er de hjemlige og trygge omgivelser og hun er en af de forældre som mener, at oprettelse af vuggestuer vil forringe forældrenes valgmuligheder.

FOA Aalborg har sammen med 300 andre indgivet et høringssvar til politikernes forslag, fortæller formand Jens Jungersen (V) for Børne- og Familieudvalget i Jammerbugt Kommune. Han forstår dog ikke forældrenes skepsis.

Hos FOA frygter sektorformand Jytte Christensen at forslaget vil betyde, at den kommunale dagpleje langsomt bliver faset ud, og så mener hun ikke forældrene har en reel valgmulighed. Dertil kommer at de dygtige dagplejere vil stå uden arbejde, da oprettelsen af de mange vuggestuepladser i værste fald vil betyde 20-25 færre kommunale dagplejere.

Hør en forælder samt sektorformand Jytte Christensen udtale sig:

TV2 Nord: Vuggestuer lukker kommunale dagplejere i Jammerbugt