Susanne Hansen FTR for pædagogmedhjælperne og pædagogiske assistenter.
Susanne Hansen FTR for pædagogmedhjælperne og pædagogiske assistenter.

Mål for børn kan ikke nås, hvis spareplaner fuldføres!

Indlæg sendt til Nordjyske 28. september 2016.

I 2017 forventer politikerne, at der spares på det pædagogiske personale i undervisningen, hvilket vi finder bekymrende for børn som går i skole. I budgettet har politikerne sat sig for, at der skal spares ikke mindre end 1,2 millioner kroner i 2017. Det er et svimlende tal, som kan tage pusten fra selv den sejeste, der arbejder med børn i skoledelen!

 

Trods millionbesparelser på området, har politikerne fortsat høje forventninger til elevernes faglige og sociale udbytte. Det bekymrer det pædagogiske personale, da man kan tvivle på, at visionen ’Noget at have det i’ kan lykkes. Aalborg Kommunes Skolevæsen har udarbejdet nogle visioner som indeholder mål, som det pædagogiske personale tager ansvar for. Visionen handler eksempelvis om at sikre, at ’Alle børn har mod på at deltage i verden’ og ’Alle har en ven i skolen’. Målet er, at alle børn er nysgerrige for at lære mere, og kan svare ja på spørgsmålet om, hvorvidt de har en ven i skolen. Det er nogle af de væsentlige opgaver som det pædagogiske personale gør en stor indsats for.

 

Spørgsmålet er, hvilke opgaver der kan løses fremadrettet, hvis budget 2017 vedtages?  I dag løser det pædagogiske personale opgaver der støtter op om den formelle undervisning. Derudover tager de et stort ansvar for den uformelle undervisning, de sociale relationer omkring legen, fællesskabet og den indirekte læring. På den måde tager det pædagogiske personale ansvar for de visioner, der er vedtaget for alle skoler i Aalborg Kommune. Med så store besparelser på tegnebrættet vil der fremover være pædagogiske opgaver, som ikke kan løses. Derfor vil jeg som FOAs repræsentant for pædagogmedhjælpere og pædagogiske assistenter, gerne sætte fokus på den samlede kvalitet for det tilbud, der tilbydes børn som går i skole. Jeg tror ikke, at målene i visionen kan nås, hvis spareplanerne fuldføres!

 

Skriv en kommentar på Facebook