Michelle og nadja i kitler
FOA ønsker Michelle og Nadja god vind til DM i Skills!
Foto: Foto: SOSU Nord

Skills: Aalborgpiger på vej til DM i SOSU

To social- og sundhedselever fra SOSU Nord i Aalborg har vundet de regionale mesterskaber i Skills og har nu kvalificeret sig til DM i Skills. Konkurrencerne løber af stablen fra torsdag den 4. februar 2016 og kravet er, at deltagerne skal være under 25.

Teamet som stiller op til DM i SOSU er Nadja Krogsgaard Andersen på 24 år og Michelle Holst på 20 år. Nadja er netop startet i anden skoleperiode og har bl.a. erhvervet sig erfaring fra somatisk afdeling på Aalborg Sygehus Syd. Michelle er netop startet i den tredje praktikperiode på et plejehjem, og hun er rigtig stolt af at have vundet regionsmesterskaberne. Nadja tilføjer: Man føler sig jo dygtig når man skal ned og repræsentere sit fag til Danmarksmesterskaberne."

Forberedelserne har også fyldt i fritiden
Denne gang holdes DM i Skills i Fredericia, og de to dygtige elever har trænet flittigt. ”Selv i weekenden læste vi teori indtil vi var helt kulrede, så vi er bare så klar til at vinde” fortæller en entusiastisk Michelle Holst. Hun ved godt, at det bliver svært at vinde, da de skal op mod fem andre dygtige hold. Nadja og Michelles strategi er at tage en case ad gangen, være topmotiverede og arbejde systematisk. Nadja må indrømme, at hun bliver en lille smule ulykkelig, hvis de ikke vinder i Fredericia, så ambitionerne fejler heldigvis ingenting.

Nadja hjælper med tandbørstning  

Nadja Krogsgaard Andersen hjælper med tandbørstning til regionsmesterskaberne i Randers.

Elever skal lære af de bedste
Udover Nadja og Michelle skal 50 grundforløbselever og EUD-elever fra SOSU Nord med til DM. De skal med for at heppe men også for at lære af de bedste i Danmark. De skal lære af de opgaver som Michelle og Nadja skal løse, og i øvrigt får de udleveret de samme cases som deltagerne ved DM. Skills kan give dem en idé om hvor dygtig man kan blive som social- og sundhedsassistent, fortæller Lotte Schulz, som er træner og koordinator på SOSU Nord. Alle som skal med til Fredericia har fået t-shirts og medbringer flag, så det er synligt, at de hepper på Nadja og Michelle.

Nordjyder er bedst til mennesker
Nadja fortæller, at de blev rost til regionsmesterskaberne, da de er rigtig gode til at se de mennesker de møder. De udmærkede sig ved at spørge ind til mennesket, så det ikke blot var sygdom og medicinering, som var i fokus. ”Måske er vi de eneste mennesker de ser den dag, og så skal mine patienter og borgere vide hvor de har mig. Jeg er ikke kun ansat - jeg er også menneske,” siger Nadja med stor overbevisning. Nadjas forklaring på deres succes som et team er, at de som nordjyder har et stort gå-på-mod og tager sig tid til at passe borgerne.

 

Michelle Holst med god kontakt 

Michelle Holst med god kontakt til en borger.
 

Rollemodeller for faget

Begge social- og sundhedsassistentelever er stolte af at repræsentere faget til DM I SOSU. Michelle siger kort og godt: Det er mega fedt, men folk ved ikke hvad det er, når man siger jeg skal til DM i SOSU.” Uden dygtige undervisere var det dog ikke gået siger de begge og roser SOSU Nord for den indsats de har gjort for at klæde dem på til konkurrencerne. ”Hvis vi vinder, så skal vi jo med til EM – det er i Göteborg i en hel uge – så det gør vi selvfølgelig,” fortæller Michelle. Begge har de lært rigtig meget af at træne til Skills, og fagligt har de rykket sig markant og føler sig rigtig godt rustet. Nadja fortæller, at hun f.eks. ikke var særlig god til de latinske termer, men nu kan hun dem næsten i søvne, da de har øvet og øvet. Meget af deres viden og praktiske kunnen ligger på rygraden, og det synes de er fedt. 

 

Deltag i Skills - det betaler sig

Begge opfordrer de alle under 25 til at stille op i Skills, da man lærer så meget - både praktisk og teoretisk. Hvis man ikke er den allerbedste i skolen så bliver man det, fordi man øver og terper indtil man har forstået det. De synes, at det har været en fed oplevelse og man lærer rigtig meget om sig selv. Heldigvis kan man meget mere end man selv tror, siger de to DM-deltager. Træner og koordinator fra SOSU Nord Lotte Schulz har været med til at støtte pigerne undervejs og hun fortæller, at de har øvet intensivt og haft mange teoretiske drøftelser, som kan hjælpe Nadja og Michelle til DM. Hun ved, at det har været rigtig hårdt teoretisk og menneskeligt for Nadja og Michelle, men også at de har fået vildt meget ud af det. ”Det som er afgørende er, at de holder sammen som et team og heldigvis har de allerede bevist, at de er rigtig gode til at supplere hinanden,” fortæller Lotte Schulz stolt.

Torben Sejrup som er næstformand i FOA Aalborgs social- og sundhedssektor repræsenterer FOA Aalborg til DM i Skills.

Har du lyst til at se Nadja og Michelle til DM i Skills, så kan du tjekke programmet her:

 Programmet for DM i Skills