En af de fire skolemestre er Sofie Aagaard Christiansen på 22 år, og hun er ansat som SOSU-assistent i Brønderslev Kommune.
En af de fire skolemestre er Sofie Aagaard Christiansen på 22 år, og hun er ansat som social- og sundhedsassistent i Brønderslev Kommune.
Foto: SOSU Nord

Skills viser de faglige færdigheder frem

Til DM i Skills bliver social- og sundhedsassistenterne uundværlige rollemodeller for netop deres fag, siger Pia Pedersen fra FOA Aalborg.

Medicinhåndtering og Kommunikation i fokus 

Kvalificeringen til DM i Skills er i fuld gang, og tre social- og sundhedsassistenter er klar til Regionsmesterskaberne. I juni blev der holdt skolemesterskaber på SOSU Nord og ti social- og sundhedsassistenter dystede om en plads til regionsmesterskaberne. Her blev Malene, Sofie og Mathilde kåret som de bedste, og de blev særligt bedømt på er deres færdigheder i hygiejne, medicinhåndtering og god kommunikation.

 

Bliv rollemodel for dit fag

I FOA Aalborg støtter vi op om det gode håndværk, og det gælder ikke kun de traditionelle håndværksfag, men også pleje- og omsorgsfaget til social- og sundhedsassistent. At vise faget frem er en kærlighed til faget og den faglige stolthed kan vise andre hvor langt man kan komme, hvis man er modig og tør udfordre sig selv. Til Skills har vi set nogle meget talentfulde unge mennesker som målrettet har sat fokus på fagligheden og tilsidesat janteloven. Det er skønt at se deres faglige engagement, og på den måde bliver deltagerne til uundværlige rollemodeller for netop deres fag, og det har mange af FOAs fag et stort behov for, understreger næstformand i FOA Aalborg Pia Pedersen.

 

Regionsmesterskaberne i Skills
Regionsmesterskaberne løber af stablen den 6. oktober på SOSU Nord i Aalborg og her går de bedste videre til Danmarksmesterskaberne. Til DM i Skills stiller FOA med vagter og overdommer – og flere vil måske kende Sally Kjeldgaard, der skal være overdommer til konkurrencen. I øvrigt vil FOA have en stand på dagen, hvor eleverne kan få råd og vejledning samt deltage i konkurrencer. I øvrigt vil ungdomsnetværket besøge skolen den 6. oktober 2016, og her kan du høre om netværket måske er noget for dig?
 

 

DM i Skills holdes i Aalborg
Det er sjette gang der holdes DM i Skills, og igen bliver det holdt i Gigantium fra den 26.-28. januar 2017. Sæt allerede nu kryds i kalenderen, da mesterskabet giver de unge deltagere en helt særlig mulighed for at vise deres faglige færdigheder frem.

  


Om Danmarksmesterskaberne i SOSU