Stil krav til politikerne i jeres lokalområde

Læserbrev bragt i Nordjyske 25. august 2016.

Kære børneforældre

 

I FOA Aalborg og hos dagplejen i Jammerbugt Kommune venter vi med spænding på de politiske udmeldinger, når der 25. august 2016 behandles forslag til ny indretning af 0-6 års området på et ekstraordinært Børne- og Familieudvalgsmøde med henblik på efterfølgende høring.

 

FOA Aalborg appellerer til, at I stiller krav til politikerne i jeres lokalområde! Det er politikernes ansvar at sikre en bred vifte af tilbud på 0 - 6 års området. Det er jeres opgave at fortælle politikerne, at I ønsker at bevare en bred vifte af pasningsmuligheder med fastholdelse af den kommunale dagpleje i lokalområdet - den skal udvikles og sikres økonomisk. Vi må aldrig stå tilbage med private pasningstilbud alene og kommunale vuggestuepladser på bekostning af den kommunale dagpleje. Normeringen pr. barn, som jo er tid til nærvær og omsorg, er ikke ligegyldig i hverdagen. Den er væsentlig bedre i dagplejen, hvor der er én voksen til fire børn.

 

Foruden politikernes manglende mulighed for styring med overdreven fokus på private pasningstilbud er der stor risiko for udvikling af geografiske A- og B-hold i Jammerbugt Kommune, når kommende børnefamilier skal vælge pasningstilbud.

 

Politikerne i Jammerbugt Kommune risikerer at sætte sig selv i en bi-operatørrolle med den kedelige udvikling i antallet af kommunale dagplejere, som indenfor de sidste 10 år er halveret. FOA Aalborg håber ikke, at politikerne anviser den nemme løsning med oprettelsen af flere vuggestuepladser i det kommende høringsmateriale 26. august 2016.

 

Husk nu, at den kommunale dagpleje er et meget vigtigt ligeværdigt supplement til vuggestuepladser. De er begge omfattet af dagtilbudsloven og dermed lovgivningen om pædagogiske læreplaner, børnemiljøvurderinger og formaliseret forældresamarbejde, i modsætning til de private børnepassere.

 

Det er dit barn, som skal sikres mulighed for det rigtige pasningstilbud uanset, hvor i Jammerbugt Kommune der er valgt bopæl.