Susanne Kristensen
Ingen begejstring for de robotstøvsugere som borgerne selv skal anskaffe som led i kommunale besparelser i Vesthimmerlands Kommune!
Foto: Inge-Marie Krøier

Kære Palle informér borgerne om besparelserne!

Fællestillidsrepræsentant ikke begejstret for robotstøvsugerne!

Åbent brev til formanden for sundhedsudvalget i Vesthimmerlands Kommune

Det er med stor undren, at jeg læser dit indlæg i Aars Avis den 15. marts. Du udtaler, at ældre der får praktisk hjælp, selv skal købe en robotstøvsuger som led i kommunale besparelser! I øvrigt skal medarbejderne fra rengøringsteamet starte støvsugerne imens de løser andre opgaver. Mig bekendt kan en robotstøvsuger på ingen måde støvsuge et hjem på den korte tid borgerne typisk får visiteret til rengøring. Din argumentation halter og desuden tror jeg, at de forventede besparelser går tabt i administration, da der skal udarbejdes nye arbejdspladsvurderinger (APV) i alle hjem, hvor der benyttes robotstøvsugere! Og i øvrigt kan de højteknologiske støvsugere risikere at give ekstra arbejde bagefter, fordi de ikke gør ordentligt rent.

 

Som fællestillidsrepræsentant på området er jeg meget bekymret for det arbejdsmiljø mine kolleger i rengøringsteamet udsættes for – særligt fordi robotter kan øge risikoen for faldulykker eller øge de praktiske opgaver med at vedligeholde dem. Men du og de øvrige politikere i sundhedsudvalget forventer uden tøven, at de giver mine kolleger et bedre arbejdsmiljø!

 

Den 31. januar 2017 har du, som formand for sundhedsudvalget, været med til at beslutte en besparelse på hele 631.000 kroner årligt. Det betyder, at vi igen skal løbe stærkere og stærkere for at klare de opgaver der fortsat skal løses på trods af den helt urealistiske besparelse som I politikere har vedtaget. Du siger også, at der er behov for en ny visitation, så I igen har mulighed for at skære i tiden hos borgerne. Det undrer mig, at I ikke har rådført jer med Aalborg Kommune der for få år siden købte 50 robotstøvsugere. De står i dag og samler støv, da de efter medarbejdernes udsagn var en stor fiasko, men jeg er overbevist om, at borgerne i Vesthimmerland kan købe Aalborg Kommunes støvsugere for en slik. Umiddelbart har jeg meget svært ved at få øje på den win-win situation, som I politikere forventer at der vil blive i Vesthimmerland.

Palle, det ville klæde dig og de øvrige politikere i sundhedsudvalget, at I står ved de besparelser og de forringelser, som I selv har vedtaget. Det er særdeles vigtigt med en klar og tydelig information til de ansatte, borgerne og de pårørende, hvor I fortæller om de konsekvenser besparelsen har for serviceniveauet i kommunen. Det er ikke rengøringspersonalets opgave at forklare, hvad I har besluttet og det er ikke nu I skal vaske hænder og fralægge jer det politiske ansvar.

 

Nu tror jeg, at valgkampen er skudt i gang i Vesthimmerland!


Det åbne brev er sendt til Aars Avis 23. marts 2017