Kristian Gaardsøe - formand i FOA Nordjylland
Kristian Gaardsøe, formand i FOA Nordjylland
Foto: Inge-Marie Krøier

Tak til Stavad for ros til de offentligt ansatte

Tak, siger vi i FOA til tidligere minister Ole Stavad. Endelig er der en tapper socialdemokrat som med mod og mandshjerte står frem med en kæmpe buket roser til de offentligt ansatte (Nordjyske 040418). Og det endda midt i de igangværende overenskomstforhandlinger på det offentlige område.

Ofte fremstilles den offentlige sektor som en økonomisk byrde for samfundet og den private sektor fremstilles som produktiv. De offentligt ansatte vurderes knapt så anerkendende som de ansatte i det private. Stavad tør sige, at de offentligt ansatte er en forudsætning for, at den private sektor kan skabe værdier for Danmark. Han understreger, at ansatte i kommuner, regioner og staten er helt afgørende for, at Danmark kan fungere – selvfølgelig i samspil med de private virksomheder. Tak for de ord. Det er længe siden, at vi har hørt dem fra en markant dansk politiker. Ja - Stavad er jo ikke en hr. hvem-som-helst, men et mangeårigt folketingsmedlem, kommunalbestyrelsesmedlem og nuværende formand for regionens udvalg for regional udvikling.

Stavad tydeliggør, at begge medarbejdergrupper er forudsætningen for, at der kan skabes værdi for Danmark. Han understreger, at samspillet mellem offentligt ansatte og privat ansatte er med til at gøre den danske samfundsmodel unik. Her er vi faktisk helt enige med Stavad! Og så tror og håber vi også, at der kan findes en aftalemæssig løsning på de igangværende forhandlinger.

Lad os dog få en overenskomst som alle kan være tjent med. Med Stavads anerkendende ord til alle offentligt ansatte kan vi være lidt mere optimistiske. Lad os tro på, at det uundværlige samspil, som Stavad peger på, mellem offentlig og privat sektor også vil afspejle sig i lønnen. Lad alle offentligt ansatte få løn som fortjent. Giv de ansatte, som får Danmark til at fungere - og som Stavad omtaler som knalddygtige, flittige og engagerede medarbejdere - en anstændig løn. Lad dem få mere end værdsættende ord med på vejen. De skal mærke, at der er handling bag ordene. Endnu engang tak for ordene Stavad. De varmer alle offentligt ansatte – det er sikkert og vist!