Karina Hellegaard Gudiksen har organiseret ikke færre end 8 nye FOA-medlemmer.
Social- og sundhedsassistent, Karina Hellegaard Gudiksen fra Vibedal i Thisted er den tillidsvalgte som har organiseret flest kolleger – ikke færre end 8!
Foto: Inge-Marie Krøier

Vinder: Nordjysk hold organiserede 31 nye FOA-medlemmer

Blandt nyvalgte tillidsrepræsentanter på grundkursus i FOA kører en intern konkurrence for at organisere flest medlemmer i Danmark og denne gang slog de landsrekorden godt og grundigt. Vinderne kommer denne gang fra Nordjylland, og de har organiseret ikke færre end 31 nye medlemmer.

Vigtigt indsatsområde
”Organisering er et indsatsområde og derfor skal vi selvfølgelig sætte fokus på hvad der særligt gør udfaldet for at tiltrække potentielle medlemmer der arbejder inden for FOAs område og endnu bedre, hvordan vi fastholder dem,” understreger Anne-Grethe Sveistrup, der er politisk ansvarlig for faglig enhed for tillidsvalgte i FOA Nordjylland.

Del erfaringerne med andre tillidsvalgte
På blot tre måneder organiserede tillidsrepræsentanter på grundkursus 31 nye FOA-medlemmer. Dermed har de vundet en intern FOA-konkurrence om at organisere medlemmer. Den tidligere rekord lød på 23 medlemmer, så det stærke nordjyske hold har slået rekorden godt og grundigt. I FOA Nordjylland ønsker vi dem tillykke og siger tak for indsatsen. Vi håber selvfølgelig, at de vil dele deres erfaringer med andre tillidsvalgte, så de kan tage ved lære af erfaringerne blandt de nyvalgte.

Tillidsrepræsentanter på grundkursus vinder af intern organiseringskonkurrence i FOA. 

Tillidsrepræsentanter på grundkursus vinder af intern organiseringskonkurrence i FOA.

Karina fra Thisted blev holdets topscorer!
Social- og sundhedsassistent, Karina Hellegaard Gudiksen er den tillidsvalgte som har organiseret flest kolleger – ikke færre end 8 FOA-medlemmer! Karina har ydet en formidabel indsats på Ældrecentret Vibedal i Thisted, hvor de er 80 ansatte. Hun fortæller, at lønforhandlingen er det argument som har overbevist de fleste til at melde sig ind. Faktisk har hun skrevet en mail med forventningsafstemning til alle kolleger på Vibedal for at give dem et indblik i hvad hun kan og vil hjælpe dem med. Udover lønforhandling, så er nogle af de argumenter som hun fremhæver til nye kolleger:

  • Et fagligt fællesskab i forbindelse med overenskomstforhandlinger
  • Indflydelse på overenskomst – løn, arbejdstid, arbejdsmiljø, seniorvilkår mv.
  • At kontingentet kan trækkes fra i skat
  • Nedsat elev-kontingent
  • Nedsatte priser på bl.a. Cirkus og Fårup Sommerland billetter
  • Rabatter via LO-plus
  • Optjening af dagpengeretten via medlemskab i a-kassen

Karina sender i øvrigt store roser videre til underviser Camilla Pantel, som har givet holdet af tillidsvalgte gejst og blod på tanden i forhold til at organisere medlemmer. Et sidste råd fra Karina er, ”at vi selvfølgelig skal respektere et nej fra vores kolleger, og så skal vi altid huske at sælge medlemskaber med humor,” fremhæver Karina med et stort smil. Hun har kontaktet kollegerne på forskellig vis – de fleste ansigt-til-ansigt og dernæst via mail, sms eller Messenger alt efter, hvor de har været lettest at træffe.

Grunduddannelse med nye temaer
Camilla Pantel har været medunderviser for holdet i Region Nordjylland, og hun fortæller, at det lakker mod enden med det første hold som har testet den nye grunduddannelse. ”Kendetegnet for de nye initiativer på grunduddannelsen et gennemgående fokus på organisering i alle temaer på grunduddannelsen. Og vinderholdet har gået til organiserings-opgaven med stor gejst, og det går godt i tråd med indsatsområderne i FOA,” siger undervisningskonsulent Camilla Pantel.

”Holdet har netop fået overrakt en præmie for deres indsats, og i FOA Nordjylland ser vi frem til, at flere tillidsvalgte lader sig inspirere af de nye erfaringer,” understreger næstformand Pia Pedersen, som er ansvarlig for organiseringen i FOA Nordjylland.


Skriv en kommentar på Facebook