Jesper Hejlman Hermansen - sektoransvalig i FOA Nordjylland
Jespers opfordring til politikerne: Bak op om social- og sundhedspersonalet på HELE ældreområdet. Det er politikerne der har gennemført de besparelser som gør, at tiden slet IKKE slår til.

Til kamp mod tidstyranniet fremfor fagkrig!

Sektoransvarlig, Jesper Hejlman Hermansen sender i et debatindlæg udfordringerne med den manglende tid i ældreplejen videre til politikerne, han mener nemlig, at det er tiden som plejepersonalet mangler.

Med overskriften: ”Ansæt flere pædagoger” skriver dagens debattør, (Nordjyske 210919) at pædagoger kan være løsningen på de udfordringer, der eksempelvis har været på Fremtidens Plejehjem.

Først tak for roserne til social- og sundhedspersonalet som bliver kaldt: fagligt dygtige, men også tidsmæssigt trængte.” Her har debattøren fat i noget centralt. Tid er nemlig en mangelvare i plejen - uanset hvilken faggruppe der tager vare på kommunens ældste borgere.

Her stopper enigheden dog. Debattøren mener, at pædagoger og omsorgsassistenter er løsningen på udfordringerne i plejesektoren. Efter min mening er det utopi, hvis man tror, at man kan erstatte én faggruppe med en anden, og vupti så er problemerne løst. Det personale som er ansat på plejehjemmene i Aalborg Kommune, har gennem deres gode uddannelse - sundhedsfaglige såvel som pædagogiske kompetencer. Det er i høj grad tiden de mangler.

Min opfordring til Rådmand Jørgen Hein og de øvrige politikere i Ældre- og Handicapudvalget er: Bak op om social- og sundhedspersonalet på HELE ældreområdet. Det er politikerne der har gennemført de besparelser som gør, at tiden slet IKKE slår til.

Alle løber stærkere og stærkere, og derfor er der brug for opbakning - ikke kritik. Det gælder alle faggrupper som 24/7 løber spidsrod for at få tiden til at slå til i plejen. Vi burde samle de gode kræfter og gå til kamp mod tidstyranniet. Det ville virke mere medmenneskeligt og faktisk være et klogt træk. Uanset hvordan vi vender og drejer det, så er tiden den altafgørende faktor. Tænk også på det, når der om lidt skal forhandles økonomi for 2020.


Indlægget er respons på dette indlæg:

Ansæt flere pædagoger 

 

Skriv en kommentar på Facebook