Teknisk rundvisning i Fårup Sommerland, men plads til forbedringer
I august var der planlagt et nyt initiativ i faggruppenetværket Teknik og service i FOA Nordjylland. 14 personer deltog.
Netværk og PR
”Overordnet set var det et godt møde, hvor man kunne netværke med andre i lignende stillinger og med samme faglige baggrunde. Dog endte indlægget med at være lidt for meget PR for Fårup Sommerland og lidt for lidt teknik,” siger Ejendomsinspektør Jan Svendsen, som dog fortæller, at gruppen selv må tage ansvaret for dette. “Vi kunne blot have stillet nogle flere tekniske spørgsmål,” siger han. Den gode mand fra Fårup Sommerland lavede et godt indlæg, men måske knapt så teknisk som Jan havde håbet.
Tekniske forventninger
Rikke Nielsen, der arbejder som teknisk servicemedarbejder i Vadum Svømmehal tilslutter sig Jans udmelding. Hun tilføjer: ”Jeg ville gerne have hørt mere om teknikken, og hvordan de andre passer teknikken og eksempelvis renser i vandet, da det er noget jeg arbejder med i det daglige.” Til gengæld hørte vi om de udfordringer, det giver, når man har et udendørs vandland tæt på kysten og udfordres af salt og blade, der lægger sig overalt i vandland.
Mere teknisk info næste gang
Jan ville selv gerne have hørt mere om al den teknik, som er afgørende for, at en forlystelsespark som Fårup Sommerland overhovedet kan eksistere. Set med faglige briller var det en tynd kop te. Selvom det var godt at høre, at de er gode til at tage imod de unge mennesker, som arbejder der hele sommeren, så var det ikke det fokus, de fleste kunne have ønsket sig. Men Jan påtager sig en del af ansvaret og siger, at de blot kunne have spurgt lidt ekstra.
Netværk og god mad
Jan indrømmer, at de blev grebet af stemningen og lyttede til det, han fortalte. Han var en god formidler, men næste gang skal de nok præcisere, hvem de er, og at de faktisk er klædt på til meget mere teknik. De kunne have stillet spørgsmål til, hvordan de tager prøver af vandet, hvordan de skaber bølger i vandlandet, og hvilken energi de bruger på det. Men alt i alt var det en god aften og et godt møde. Jan siger, med et smil på stemmen, at det bedste ved turen var netværket med kollegerne og maden. Det er altid godt at høre, hvordan det går på de øvrige FOA-arbejdspladser, og hvilke initiativer andre bruger på at spare penge.
Mød op og styrk det faglige netværk
Rikke fortæller, at hun har deltaget i flere arrangementer med FOA Sport, hvor målgruppen er FOA-medlemmer der arbejder i svømmehaller. Udfordringen er, at de arbejder døgnet rundt og det betyder, at der altid er nogle på job, når der laves aktiviteter for de medlemmer.
Det er faktisk rart at mødes, og derfor kunne Jan godt tænke sig, at faggruppenetværket for Teknik- og service bliver bedre til at mødes på kryds og tværs, så de kan støtte hinanden og sparre om de faglige opgaver. Derfor sender han en stor opfordring til alle på det tekniske område om at holde øje med aktiviteter for netop dem. Jan mener, at det er synd, at der kun dukker de samme op hver gang.
Afløsere er ikke medlem af FOA
Endnu en udfordring er, at mange af kollegerne i svømmehallerne er unge afløsere, som ikke er fastansat. Som oftest er de ikke medlem af FOA, og det er et stort problem – dels betaler de ikke til forhandling af de kommende overenskomster – eksempelvis de tillæg, som man er berettiget til, når man er ansat i en svømmehal. Det er problematisk, og samtidig kan de heller ikke deltage i faglige arrangementer. I Vadum Svømmehal, hvor Rikke arbejder, er de to fastansatte FOA-medlemmer og 10 afløsere, som ikke er medlem af en overenskomstbærende fagforening som FOA.