Fællestillidsrepræsentant Vibeke Elise Jensen
Skal du søge seniorpension eller alderspension kræver det at din arbejdsevne i det seneste job er nedsat, så du maksimalt kan arbejde i 15 timer om ugen. Derudover skal du maksimalt have 6 år til din folkepension.
Foto: Inge-Marie Krøier

Har du en nedsat arbejdsevne og blot 6 år til folkepensionen?

Så kan PenSams seniorpension eller alderspension måske være en løsning. Det kræver at din arbejdsevne i det seneste job er nedsat, så du maksimalt kan arbejde i 15 timer om ugen.

Derudover skal du maksimalt have 6 år til din folkepension. Opfylder du de krav, så læs med fordel videre.

Arbejdsmarkedspensionen i PenSam har i denne tid ekstra fokus. PenSams alderspension er en vigtig del af medlemmernes økonomi den dag de går på pension. Derfor er det særlig vigtigt for PenSam at passe godt på den ved at investere sikkert og mindske administrationsomkostningerne. 

PenSam Pension har de senere år haft en stor tilgang af medlemmer, som er hjulpet til en seniorpension, fordi de har mange fysiske eller psykiske skavanker.

Du kan søge seniorpension
Efter mange år på arbejdsmarkedet, højst 6 år til folkepension og nedsat arbejdsevne på maksimalt 15 timer om ugen i det sidste job, er der mulighed for at søge seniorpension. 

PenSam har haft en engangsudbetaling (gruppesum) på 145.000 kr. ved tilkendelse af seniorpension på lige fod med førtidspension. Denne udbetaling tages fra kollektivets alderspension, hvilket gør at puljen til alderspension mindskes. 

Hvis du tilkendes seniorpension senest 1. juni 2022
Der er truffet beslutning om at nedsætte denne engangsbetaling med 45.000 kr. til 100.000 som er den samme som forsikringssummen ved kritisk sygdom. Denne ændring træder i kraft 1. marts 2022 og er derved på linje med sammenlignelige pensionsselskaber.

Du kan have dækningen indtil du fylder 62 år, der er derfor en overgangsordning for medlemmer født den 31.05.1961 eller tidligere. Denne overgangsordning forudsætter, at seniorpension er tilkendt senest med virkning fra 1. juni 2022 og at dækningen findes i den enkeltes pensionsordning.

 


Skriv en kommentar på Facebook