Politisk ledelse efter generalforsamlingen 20. april 2021
Politisk ledelse i FOA Nordjylland - fra venstre: Anja Søe, Vibeke Elise Jensen, Anne-Grethe Sveistrup, Peter Ottosen, Leif Vestbjerg-Nielsen, Pia Mehlbye, Jesper Hejlman Hermansen, Pia Pedersen og forrest Kristian Gaardsøe.
Foto: Inge-Marie Krøier

Nyvalgt til politisk ledelse i FOA Nordjylland

Den 20. april holdt FOA Nordjylland virtuel generalforsamling, og fællestillidsrepræsentant Vibeke Elise Jensen fra Aalborg Kommunes handicapafdeling blev nyvalgt til den ledige post som faglig sekretær. Den øvrige politiske ledelse blev genvalgt – også Pia Mehlbye genvandt posten som faglig sekretær mod portør Janus Klamer fra Thisted, der havde udfordret hende på den post.

Pia Mehlbye fik 66 % af de afgivne stemmer mod 34 % til Janus Klamer. Et valg til politisk ledelse i FOA Nordjylland kræver, at en kandidat modtager mindst halvdelen af de afgivne stemmer.

Elektroniske afstemninger
Mødet blev sikkert ledet af Michael Hæstrup fra forbundet, og hjemme i stuerne kunne FOA Nordjyllands medlemmer se og høre formandens velkomst og beretning. Kristian så tilbage på de seneste to år. Han talte blandt andet om fagforeningens grundlag – nemlig faggruppenetværk og kommune- og regionsnetværk, og indrømmede, at der havde været udfordringer med at få oprettet faggruppenetværkene, men at det går meget bedre nu. De daværende bestyrelser er blevet til et samlet repræsentantskab, hvor alle kommuner og regionen er repræsenteret – stedet, hvor de store beslutninger træffes. 

Coronakrise og virtuelle møder
Han talte om tiden under corona og roste FOAs medlemmer: -I har klaret det helt fantastisk ude på arbejdspladserne. I har ydet en enorm og prisværdig indsats, hvor I til tider har sat alle egne behov til side for at hjælpe, hvor der var og i øvrigt stadig er behov. Stor ros og anerkendelse for det. Tiden har også lært os at finde løsninger og komme i gang med virtuelle møde og webinarer, så vi kunne være sammen, blot på afstand, sagde formanden.

OK21 og kommune- og regionsrådsvalget
Kristian Gaardsøe gjorde også status på OK21 - et magert forhandlingsresultat som trods alt sikrer en reallønsfremgang og andre gode tiltag. Lokalt opfordrede repræsentantskabet medlemmerne til at stemme ja. Og det blev et ja - med en stemmeprocent på 55.5% fordelt på 75.5% der stemte ja - mens 24.5% stemte nej.

Derudover varmede han op til efterårets kommune- og regionsvalg og forudser, at FOA Nordjylland skal bruge tiden op til valget, til at påvirke politikerne i en retning, så det kan forbedre de forhold som medlemmer af FOA Nordjylland arbejder under og sætte flere FOA-dagsordner. 

Kasserer stoppede som politisk valgt
Kasserer Kim Jakobsen gennemgik regnskab og budget og fremlagde et økonomisk godt resultat. Endelig takkede han af efter mange år som politisk valgt - først i FOA Aalborg og siden i FOA Nordjylland. Kim fortsætter i en tid som seniorkonsulent i FOA Nordjylland, hvor hans fokus vil være arbejdsmarkedsområdet. Senere på året vil der være en afskedsreception for den nu forhenværende kasserer. Det økonomiske ansvar i FOA Nordjylland tilfalder nu formand Kristian Gaardsøe sammen med politisk ledelse og repræsentantskabet.

Elektroniske afstemninger på stribe
Den virtuelle generalforsamling forløb nærmest gnidningsfrit med elektroniske afstemninger på stribe. FOA-ansatte og pensionister blev lukket ude af det egentlige møde hver gang der blev stemt, så man sikrede, at kun FOA-medlemmer kunne stemme. Hver afstemning varede mindst fem minutter for at sikre at alle kunne nå at stemme, og de få som havde problemer med at stemme blev hjulpet undervejs. Dirigent Michael Hæstrup roste den sobre tone undervejs - både i de tre minutter hver kandidat fik til rådighed og i chatten som var synlig for alle deltagere på aftenens Zoom-generalforsamling.

Endelig blev de lokalt valgte til FOA Nordjyllands repræsentantskabet præsenteret - se alle de valgte her:

FOA Nordjyllands repræsentantskab

Vibeke nyvalgt faglig sekretær
Det første vigtige valg stod mellem Pia Mehlbye og Janus Klamer og faldt ud til Pias fordel, og hun fortsætter derfor som faglig sekretær.
I valget om den ledige post som faglig sekretær skulle der flere valgrunder til - før en kandidat opnåede halvdelen af stemmerne. Den sidste afstemning på den post stod mellem portør Janus Klamer og social- og sundhedsassistent Vibeke Elise Jensen som blev valgt til ny faglig sekretær. Hun opnåede 57 % af de afgivne stemmer og takkede efterfølgende for valget.
Der var også kampvalg om posterne til bilagskontrollanter og bilagskontrollantsuppleanter. Ann Dorte Sørensen og Michael Damm blev valgt som bilagskontrollanter og Anne Mette Christensen og Jørgen Andersen valgtes som suppleanter.

Skriv en kommentar på Facebook