Søren Koch Dalsgaard
Social- og sundhedsassistent Søren Koch Dalsgaard håber, at der er mere end ros til overs, når de næste forhandlinger på det regionale område slutter.
Foto: Inge-Marie Krøier

OK21: Ros er ikke nok!

Søren Koch Dalsgaard håber, at der er mere end ros til overs for social- og sundhedsassistenterne på det regionale område. Vi kan ikke nøjes med bemærkninger om vores fortræffeligheder - vi har brug for at mærke det på lønnen, understreger Søren som er tillidsrepræsentant på Bostedet Aars - som hører under specialområdet i Region Nordjylland.

”Uanset resultatet af OK21, så har jeg ofte undret mig over de mange rosende ord til FOAs medlemmer sat overfor den ringe løn. I en tid med corona bliver vi rost til skyerne, men når det kommer til forhandlinger om løn, så har vi ofte måttet slå os til tåls. Det gør det svært at bevare stoltheden for faget, men selvom det er virkeligheden, så er jeg nu glad for at arbejde i socialpsykiatrien,” siger Søren.

Søren er netop blevet genvalgt som tillidsrepræsentant og er valgt som FTR-suppleant for specialområdet i Region Nordjylland. Han erkender at der er mange udfordringer med arbejdsmiljøet, men desværre også med rekruttering til faget. Han fortæller, at sidst de søgte en social- og sundhedsassistent på det psykiatriske bosted, hvor han arbejder fik de blot tre ansøgninger. De kunne ikke bruge nogen af dem. Den ene var tømrer med lyst til at blive pædagog, den andet job inden samtalen, og den sidste der var til samtale havde ikke de nødvendige kompetencer og passede ikke ind.

På den ene side; er vi så enormt vigtige for samfundet og på den anden, så får vi ikke en løn, der gør det attraktivt at søge et job hos os. Desværre kan vi ikke byde på gode arbejdstider, høj løn eller særlige arbejdsvilkår som frister de mange."

 

– og det selvom jobbet i socialpsykiatrien både er udfordrende og på alle måder givende,” siger Søren med overbevisning.

 Til gengæld er jobbet på bostedet både givende, afvekslende og udfordrende, så Søren kunne ikke forestille sig at være andre steder her og nu. Trods det er han alligevel bekymret, hvis lønnen og de øvrige arbejdsvilkår ikke gør det attraktivt at uddanne sig til social- og sundhedsassistent.


OK21 - regionalt ansatte 

Overenskomstforhandlingerne med Danske Regioner starter 19. februar 2021, og Grethe Christensen fra Dansk Sygeplejeråd bliver chefforhandler og forhandler på vegne af de regionalt ansatte.

Skriv en kommentar på Facebook