Tag temperaturen på arbejdspladsen

Tag temperaturen på arbejdspladsen

Hent enkelt APV-skema til din arbejdsplads.

Covid-19 epidemien kræver konstant opmærksomhed fra ledelse og arbejdsmiljøorganisation på mulig smittespredning og andre fysiske og psykiske risici - men også på de gode ting.

Brug det enkle APV-skema til hurtigt at tage temperaturen på arbejdspladsen: 

  • Hvilke udfordringer og risici ser vi?
  • Hvad lykkes vi godt med?
  • Hvad er der brug for, at vi gør nu?

Overblik: Hvad kalder situationen på dag for dag? Vær opmærksomhed på hele organisationen og alle faggrupper. Hvad med de instrukser og retningslinjerne, som gælder på arbejdspladsen - bliver de fulgt? Er de tilstrækkelige? Se på både den fysiske risiko for smitte og på trivsel og psykiske forhold.

Opmærksomhed: Sker der forandringer, som kan ændre risikobilledet? Er der nogen, som er bekymrede for at smitte eller blive smittet? Er der opgaver, som kalder på ekstra instruktion? Er der nogen, som oplever, at de er for meget på eller omvendt er isolerede pga. alenearbejde eller hjemmearbejde?

Opfølgning: Følg løbende og dagligt op på aftaler, ændrede arbejdsgange og opgaver mv. Er der grund til at justere noget? Er problemet forandret eller forsvundet? Er der andre eller nye arbejdsmiljøproblemer, som kræver opmærksomhed?

Det enkle værktøj er udarbejdet så du og dine FOA-kolleger kan bruge det i samarbejde med ledelse og arbejdsmiljøorganisation.

Hent APV-skemaet her: Hent APV-skema

Har du spørgsmål, så ring til os i FOA Nordjylland.


Kilde: www.arbejdsmiljoweb.dk/

Skriv en kommentar på Facebook