Anne-Grethe Sveistrup, faglig sekretær med ansvar for det pædagogiske område.
Anne-Grethe Sveistrup, faglig sekretær med ansvar for det pædagogiske område.
Foto: Inge-Marie Krøier

Hyld dagplejen efter to år uden fejring

Hyld dagplejernes arbejde med børnene. Der er særlige grunde til at synliggøre dagplejen som har stået mange nye udfordringer igennem – særligt i forhold til ekstra rengøring under corona og nu med øgede udgifter.
Efter to år uden fejring er det tid at sige en stor tak til alle ved den kommunale dagpleje for jeres arbejde. Tak til dagplejere, dagplejepædagoger og dagplejeledere, børn og forældre, siger Anne-Grethe Sveistrup som er faglig sekretær med ansvar for det pædagogiske område i FOA Nordjylland.

I FOA Nordjylland håber vi, at den kommunale dagpleje vil blive fejret landet over på dagplejens dag – således - også i Morsø, Thisted, Vesthimmerland, Jammerbugt, Rebild og Aalborg kommuner. Dagen ligger fast den anden onsdag i maj.

Dagplejen skaber trygge relationer
I alle de år dagen har været holdt, har der været mange forskellige arrangementer for store som små i kommunerne. Det væsentligste formål med dagen er at synliggøre dagplejen og det store stykke arbejde dagplejere, dagplejepædagoger, dagplejeledere hver dag yder.

De arbejder alle for og med børnene og i dagplejen er der tid til nærvær med det enkelte barn. Selvom de fleste vil sige, at det er et meget givende job, så er det også et udfordrende og vigtigt job, hvor den enkelte kan gøre en stor forskel for mange børn i deres vigtigste alder. Her er der en tryg tilknytning mellem barnet og de vigtigste voksne er fundamentet for barnets trivsel og udvikling. Dagplejeren spiller en helt unik rolle sammen med mor og far. I tæt samspil danner de ramme om at give barnet selvværd og tillid til andre mennesker – en tilknytning som er vejen til at danne sunde og trygge relationer til andre mennesker – livet igennem!


Skriv en kommentar på Facebook