Skrot budgetloven

Budgetloven lægger et jerngreb om kommunernes budgetter og det råderum, som kommunerne har.

På Facebook har vi op til Folketingsvalget delt flere opfordringer til politikerne. Se flere videoer fra Facebook via link nederst på siden.

Desværre forbruger kommunerne for få penge af frygt for at blive straffet. Alene i 2020 var der et underforbrug på 2,9 milliard kroner i Danmark. Penge som fx kunne være brugt på velfærd og kerneopgaver i kommunerne.

Der er brug for frihed og derfor opfordrer FOA Nordjyllands næstformand Anja Søe politikerne til at skrotte budgetloven!


Fakta om budgetloven

Folketinget vedtog i juni 2012 en budgetlov. Loven har til formål at sikre balance eller overskud på de samlede offentlige finanser og en hensigtsmæssig udgiftsstyring i stat, kommuner og regioner.

For kommunerne betyder loven, at der fra og med 2014 er fastsat årlige udgiftslofter for de kommunale serviceudgifter.

Hvis kommunerne forhøjer den kommunale skatteudskrivning, nedsættes bloktilskuddet tilsvarende. Nedsættelsen sker som en kombination af kollektive og individuelle nedsættelser. Indenrigs- og boligministeren har dog mulighed for at fastsætte en ramme for kommunale skatteforhøjelser, således at der ikke sker nedsættelse af bloktilskuddet som følge af skatteforhøjelser inden for denne ramme. Kilde: Indenrigs og boligministeriet


Skriv en kommentar på Facebook