Pia Pedersen, Næstformand i FOA Nordjylland
Hvad sker der lige? Det værst tænkelige… Politikerne har haft den frækhed, at de kommer med budgetter som nedskriver antallet af medarbejdere på vigtige velfærdsområder. Det er bare ikke i orden.
Foto: Inge-Marie Krøier

Vi er ikke sure - vi er skuffede

I FOA Nordjylland er vi ikke sure - vi er skuffede…
Skuffelsen skyldes, at vi de seneste år har knoklet for at fastholde og rekruttere faglærte medarbejdere til kommunerne. Det har vi gjort i et utal af arbejdsgrupper og følgegrupper. De tillidsvalgte har brugt oceaner af timer på at få arbejdspladserne til at fungere med så mange faglærte medarbejdere som muligt. Og så er besparelser takken!

Der er udarbejdet aftaler om fleksible arbejdstider, seniorordninger, kompetenceudvikling – projekter som ”Fra ufaglært til faglært” og brug af studerende samt ansættelse af unge!

Alt sammen med det ene mål: at fastholde og rekruttere medarbejdere til de kommunale arbejdspladser. Et her-og-nu-behov, men bestemt også til fremtidigt behov.

Behovet for faglærte medarbejdere vil på ingen måde mindskes. Du og jeg ved, at der også bliver brug for mange nye medarbejdere til at passe borgeres børn.

Al demografi viser samtidig, at der bliver flere ældre og handicappede i kommunerne, som skal plejes og passes.

Hvad sker der lige? Det værst tænkelige… Politikerne har haft den frækhed, at de kommer med budgetter, som nedskriver antallet af medarbejdere på vigtige velfærdsområder. Det er bare ikke i orden. Politikerne burde smage egen medicin – sæt dog hånden på kogepladen og føl, mærk på egen krop, hvad det er, I beslutter.

Ja tak til visionære politikere, der ikke blot administrerer og klamrer sig til taburetten!

Fjern nedskrivningen i antallet af medarbejdere, så er vi nemlig klar til at smøge ærmerne op igen.

Det er ganske tankevækkende, at alle politikere til kommunalvalget i 2021 var klar til at prioritere penge til rekruttering og fastholdelse. Nu har de har glemt alt om de prioriteter. Eneste fokus er at få regnearket til at gå op.

I månedsvis har vi knoklet for at finde løsninger og for at tale udvikling, rekruttering og fastholdelse. Besparelser er takken! Vi havde åbenbart ikke fået afklaret vores forventninger til hinanden. Det bliver betingelsen fremover!

I FOA Nordjylland finder vi det spild af vores kostbare tid, når politikere blot afvikler og med et snuptag fjerner alt, der blot minder om udvikling, uddannelse og fremsynethed.

Den sparekurs, som flere kommuner slår ind på, er slet ikke holdbar.

I FOA Nordjylland er vi ikke sure, vi er skuffede – endog meget skuffede…


Bragt i Nordjyske 22-09-22

Skriv en kommentar på Facebook