Seniordage i henhold til Trepartsaftalen

Har du ret til seniordage, skal du huske at holde dem inden årets udgang ellers risikerer de at gå tabt. Kun hvis man har lavet en aftale med arbejdsgiveren om at overføre dem til næste år, eller hvis arbejdsgiveren har afvist ens ønske om at afholde seniordagene, overføres seniordagene fra 2009 til 2010.

Alle FOA medlemmer på det kommunale område har ret til seniordage fra det år, de fylder 60 år. Langt de fleste FOA-medlemmer har dog allerede ret til seniordage fra det år, hvor man fylder 58 år. Det drejer sig om social- og sundhedspersonale, dagplejere, hus- og rengøringsassistenter, køkkenmedarbejdere, omsorgsmedhjælpere samt pædagogisk personale ved dag- og døgninstitutioner.

Hvis man ikke inden 1. oktober 2008 havde valgt at få en ekstra lønstigning eller en ekstra pensionsindbetaling i stedet for, har man automatisk seniordagene stående. Med de risikerer altså at falde bort, så obs! obs!

Alle FOA medlemmer på det regionale område har ret til en seniorbonus i året efter det kalenderår, hvor de fylder 60 år. For social- og sundhedspersonale, hus- og rengøringsassistenter, omsorgsmedhjælpere samt servicemedarbejdere/-assistenter ved sygehuse gælder ordningen dog allerede fra året efter man er fyldt 58.

I regionen kunne de ansatte dog indtil 1. oktober 2008 vælge at få konverteret udbetalingen til seniordage eller forhøjet pensionsindbetaling. Og netop de, der valgte seniordage, skal være opmærksom på reglerne om afvikling inden årsskiftet.