Hvor skal nulvækst pengene tages fra på Fyn

Venstres løfter om nulvækst i det offentlige vil koste 1273 ansatte i de fynske kommuner viser nye tal fra AE-rådet. Venstres fynske borgmestre og folketingsmedlemmer siger, at det ikke passer - der skal bare prioriteres. Hvor skal der prioriteres fra, spørger FOA i Odense.

I dagens udgave af Fyns Stiftstidende kan man læse, at Venstres plan om udgiftsstop vil koste 1273 offentlige job i de fynske kommuner. De kommende år vil bringe øget pres på kommunernes økonomi med f.eks. flere plejekrævende ældre, men hvis der ikke må bruges ekstra penge på at tage vare på dem, skal pengene komme andre steder fra i de kommunale budgetter.

 

”Ligningen kan jo ikke gå op, når udgifterne stiger, og der ikke må bruges flere penge. Venstrepolitikerne er belejligt ukonkrete, når det kommer til at forklare, hvor pengene skal komme fra – det er noget med at spare på ulandshjælpen og udlændinge. Mig bekendt bruger de fynske kommuner ikke mange kroner på ulandene, så hvor skal vi spare for at få pengene til at række?” spørger Nina Skov-Lauridsen, formand for FOA i Odense.

 

Hun ser heller ikke de store muligheder for at få pengene til at strække længere i kommunerne ved flere rationaliseringer.

 

”Jeg oplever, at den kommunale service allerede er skrabet, og at skruen allerede er strammet i bund for medarbejderne. Hvor hurtigt skal vi løbe for at få tingene til at hænge sammen?” udtaler hun.

 

Hvis kommunerne ikke må bruge penge på de kommende ekstra udgifter, er der kun én løsning – der må spares og fyres, og den kommunale service skal forringes, og det vil klæde Venstres politikere at stå ved det.

 

 

Kontaktinformation:

Afdelingsformand i FOA Odense Nina Skov-Lauridsen, tlf.: 2373 4047