Pressemeddelelse

Kære politikere - vær jeres ansvar bevidst over for medarbejderne i Ejendomsservice

De seneste dage er debatten om Ejendomsservice atter brudt ud i lys lue i Randers Byråd. Centralt i diskussionen er økonomien i den mest omfattende omorganisering i Randers Kommune siden kommunalreformen i 2007; Nemlig sammenlægningen af al servicepersonale i én central enhed kaldet Ejendomsservice.

I FOA Randers og 3F’s servicegruppe er man bekymret for medarbejderne i Ejendomsservice:

”Det er godt, at politikerne holder et vågent øje med økonomien og kvaliteten af den service, der bliver leveret ude på skolerne, plejehjemmene osv. Men politikerne har også et ansvar over for de 316 mennesker, der arbejder i Ejendomsservice”, siger afdelingsformand i FOA Randers, Lene Hartmann.

 

Medarbejdere udfører dagligt et kæmpe arbejde i kommunen med at gøre rent og vedligeholde bygninger. De har alle gjort en stor indsats for at få den ny organisationsstruktur til at fungere.

”Vi kender ikke andre steder i landet, hvor det på så kort tid er lykkedes at nå så store og gode resultater i forhold til at få en sammenbragt personalegruppe til at fungere. Samtidig gennemfører de en omfattende kompetenceudvikling for at være klar til nuværende og kommende udfordringer. Det er en længerevarende proces, som man skylder at give tilstrækkelig tid og plads for at kunne nå ordentligt i mål”, slutter Lene Hartmann.

 

”Medarbejderne har allerede i en lang periode levet med den usikkerhed og arbejdsmiljømæssige belastning, som er forbundet med at sætte store omstruktureringer i søen og siden i drift. De fortjener, at politikerne nu giver dem arbejdsro og mulighed for at få Ejendomsservice til at lykkes optimalt”, supplerer sektorformand i FOA Randers, André Vangsgaard.

 

Opfordringen fra FOA og 3F til politikerne er klar:

Giv nu medarbejderne i Ejendomsservice arbejdsro. De kan ikke være tjent med, at politikerne kun et år efter, at Ejendomsservice er kommet i drift, fortsat skaber utryghed og usikkerhed omkring deres arbejde og arbejdsplads.

Den politiske debat er ødelæggende for arbejdsmiljøet i Ejendomsservice. Vi kan og vil ikke acceptere, at gode og kvalificerede faggrupper bliver gidsler i en politisk magtkamp.

Politikere vær jeres ansvar bevidst!

 

Lene Hartmann, afdelingsformand FOA Randers – mobil 4697 1907

Lagt på den 08.09.2016