Studietur Under Linden

På Plejecenter Lindevænget arrangerer arbejdspladsklubben Under Linden hvert år en studietur. I år gik turen til Det Danske Plejehjem i Flensborg

Onsdag den 3. maj mødtes vi på Lindevænget kl. 7.00, hvorefter turen gik til Flensborg.

På vejen fik vi rundstykker og kaffe og der blev råbt numre op og delt gevinster ud.

Kl. 10 var vi være ved Det Danske Plejehjem i Flensborg, hvor vi efter at have hilst på Bodil, blev delt op i to grupper og fik en fin rundvisning på plejehjemmet. Der er 74 beboere og der er 60 medarbejdere fordelt på døgnet, hvor der altid er 2 nattevagter. Der er blevet bygget til og lavet om af flere gange, sidste nye bygning blev taget i brug i 2011.

Plejehjemmet består af 4 afdelinger med 4 forskellige gulvfarver.
Det mindste værelse er på 16 km2 og det største er 22 km2, mindste krav er 14 km2. Desuden er der en lukket have, hvor de demente kan gå rundt.

Under rundvisningen så vi, at personalet har samme arbejdstøj som os, at der stadig står sengelinned mm på gangene, men at der er meget lyst og rent overalt. Hyggelige fælleslokaler, som er store og lyse. Desuden så vi et superflot køkken, som står og ikke bliver brugt, da der ingen forpagter er, så derfor får de indtil videre maden fra sygehuset i Flensborg, der har været meget fokus på mad på plejehjemmene i medierne.

Under Linden
 Under Linden
 Under Linden  Under Linden

Mens vi fik kaffe og boller, blev der fortalt, hvordan det hele fungerer på plejehjemmet. Der er en plejeforsikring, så det er ikke svært at få værelserne lejet ud, der er venteliste.  Der er tilskud fra Danmark. Det er dansk sundhedstjeneste, der driver plejehjemmet.

3 gange om året er der tilsyn fra Smiley, men det er ikke noget, de går særlig meget op i.

Der søges forskellige fonde, så der kan købes hjælpemidler mm. Nogle hjælpemidler fås dog fra sygesikringen, såsom rollatorer.

Der ydes hjælp til rengøring hver 14. dag, dog bliver badeværelserne taget hver uge.

I forhold til hvor meget hjælp hver beboer skal have, ser man på hvor stor plejegraden er og ud fra det betales der også. Mindste pensionen i Tyskland er 700 EURO pr md, folkepension afhænger af, hvor meget man har indbetalt.  Dvs. der er en egenbetaling, men har man ingen formue betaler bistandskontoret differencen.

Der er ældreboliger ved hjemmet, men de er ikke tilknyttet plejehjemmet, så de får hjælp fra hjemmeplejen.

Der er nogle frivillige.

Sosuhjælpere er anerkendt i Tyskland, hvorimod sosuass. mangler 3 måneder for at bliver anerkendt.

Efter besøget blev vi kørt til Flensborg, hvor vi gik rundt i et par timer, inden turen gik til Duborg, hvor der blev handlet til den store guldmedalje. Vores aftensmad fik vi på Røde Kro, det var godt men vores tallerkener blev fjernet, så snart vi havde lagt bestikket fra os, dette fik chaufføren at vide, da vi skulle køre igen.
Tre retter på under en time, det må være ny rekord.

Da vi satte kursen mod Randers blev der igen spillet banko og hyggesnakket og kl. 20 var vi atter i Randers. Endnu engang havde vi haft en god dag, hvor vi var sammen på en anden måde og allerede nu er vi gået i tænkeboks for at se, hvor vi skal hen til næste år og vi håber, at John vil køre os, selvom der blev spildt lidt kaffe og smidt nogle krummer.

Bestyrelsen UNDER LINDEN 

Lagt på den 08.09.2017