Argumenter for konflikt

Har du svært ved at forklare, hvorfor de offentlige organisationer er parate til gå i konflikt? - så kommer her en pixiudgave

Musketer-eden
Det statslige, det regionale og det kommunale område har givet hinanden ed på 3 centrale områder, der skal være opfyldt i de nye overenskomstaftaler:

Betalt frokostpause

Lærernes arbejdstidsaftale

Generelle lønstigninger

 

Betalt frokostpause
En lang række ansatte i både stat, regioner og kommuner kan ikke få sikret den betalte spisepause, og de risikerer dermed at blive sat 2,5 timer op i arbejdstid pr. uge uden ekstra løn

Lærernes arbejdstidsaftale
Som det er i dag har lærerne en årsnorm – det vil sige, at deres arbejdstid skal ’gå op’ henover et år.
Lærerne har ingen arbejdstidsaftale og dermed ingen varslingsbestemmelser, så i realiteten ved de ikke hvornår og hvor længe de skal være på arbejde fra dag til dag.

Generelle lønstigninger
Vi kræver ikke en lønfest, og vi kræver ikke astronomiske lønstigninger, sådan som arbejdsgiverne forsøger at udlægge det. Vi kræver bare, at de 800.000 danskere, der har et arbejde i den offentlige sektor, også mærker fremgangen i økonomien og får lønstigninger, der følger udviklingen i resten af samfundet.

 

Sikring af retten til fælles overenskomstforhandlinger
Med arbejdsgivernes massive lockoutvarsel er konflikten også kommet til at handle om retten til, at arbejdsgivere og lønmodtagere i fællesskab aftaler de løn- og ansættelsesvilkår, der skal være på arbejdsmarkedet uden indblanding fra skiftende regeringer.

Lagt på den 08.03.2018