Pressemeddelelse

Den nødvendige konflikt

Med arbejdsgivernes massive lockoutvarsel er første skridt taget mod en afvikling af det aftalebaserede arbejdsmarked, der har sikret ordnede løn- og ansættelsesforhold for alle lønmodtagere og dannet grundlag for det velfærdssamfund vi lever i i dag

”Når de offentligt ansatte varsler konflikt, er det ikke, fordi vi har lyst til at sætte hele samfundet på standby.
Vi bliver nødt til at sige fra og vise arbejdsgiverne, at vi ikke vil acceptere flere forringelser.

Vi vil helst undgå en konflikt. Vi vil gerne finde en løsning, der sikrer, at de offentligt ansatte også får del i den vækst, der er i økonomien.
Vi har vist mådehold, mens krisen rasede, men nu er krisen ovre også ifølge regeringen”, siger Lene Hartmann, afdelingsformand i FOA Randers og fortsætter:

”Nu er det igen tid til at investere i den offentlige sektor og sikre, at der ikke bliver tale om et b-arbejdsmarked, hvor der ikke kan tiltrækkes dygtige og engagerede medarbejdere til at sikre kvaliteten i den offentlige service.” 

Men det er ikke bare et spørgsmål om mere i løn, sikring af arbejdstid og betalte pauser, når en samlet fagbevægelse beder medlemmerne om at gå i strejke, det er i langt højere grad et spørgsmål om at sikre de grundfæstede rettigheder for ensartede løn- og arbejdsforhold, som ligger i en overenskomst. Arbejdsgivere og lønmodtagere er igennem forhandlinger blevet enige om hvilke vilkår, der skal gælde for de forskellige grupper af lønmodtagere. På den måde sikres alle lige muligheder og vilkår.

”Aftalernes sikring af lige vilkår gælder både for offentligt og private ansatte. Overenskomstforhandlinger følger en lang række spilleregler, der bygger på en gensidig tillid og tro på, at begge parter vil opnå et forlig. Når de offentlige arbejdsgivere spiller ud med et altomfattende lockoutvarsel, sætter de alle regler ud af spillet og baner vejen for et lynhurtigt regeringsindgreb,” siger Lene Hartmann.

”Der er ikke tale om ”et passende modsvar”, og der er ikke tale om et modtræk ”der kan fremme forhandlingerne”.
Når begge parters forhandlere og forligskvinden mødes i forligsinstitutionen i dag, er det med armen vredet om på ryggen for at nå frem til en aftale, og dermed kan det være vanskeligt at forestille sig, at der blive tale om reelle forhandlinger.” 

”Vi vil gøre alt for at sikre lønmodtagernes vilkår og ret til ordnede forhold. I yderste konsekvens kan det ende med, at alle selv skal forhandle individuelle løn- og ansættelsesvilkår, og så kan det blive meget svært at sikre gode vilkår for alle lønmodtagere” slutter Lene Hartmann.

 

Kontaktinformation: 

Afdelingsformand Lene Hartmann, FOA Randers

Mobil 2044 4407

FOA Randers, Østergade 12, 8900 Randers C

Lagt på den 08.03.2018