Nytårshilsen januar 2018

Så er de første skridt taget i det nye år og 2018 ligger åbnet for os med nye muligheder og nye udfordringer.

2018 er jubilæumsår i FOA Randers. Den 1. februar er det 25 år siden HAF og DKA fusionerede og blev til Forbundet af Offentlig Ansatte, som var første skridt på vejen til det FOA, vi kender i dag.

2018 bliver også et uddannelsesår. Trepartsaftalen, der blev indgået i efteråret, lægger op til livslang læring og øget fokus på kompetenceudvikling og uddannelse.

Desuden er 2018 overenskomstår.
Forhandlinger om OK18 er så småt begyndt og fronterne er trukket skarpt op.
Der er ingen tvivl om, at vi står overfor svære og tunge forhandlinger, hvor alle 51 faglige organisationer i forhandlingsfællesskabet har valgt at stå sammen bag 3 krav: lærernes arbejdstid, de statsansattes frokostpauser, og en pulje til at hæve lønnen for de kvindedominerede fag og de lavtlønnede.

Denne musketer-ed skal sikre, at vi ikke ender som ved de seneste overenskomstforhandlinger, hvor lærerne endte i lockout og senere et lovindgreb, der ændrede grundlæggende på deres regler om arbejdstid.

Det er et grundliggende vilkår i den danske model, at overenskomsterne indeholder aftaler om arbejdstid, og derfor skal arbejdstid indgå i de kommende forhandlinger.

Kun tiden kan vise hvordan forhandlingerne kommer til at forløbe og om vi ender i konflikt og lockout. Du kan følge med i forhandlingerne på https://www.foa.dk/forbund/temaer/j-o/ok18

Endelig betyder 2018 også nye byråd og dermed nye samarbejdsrelationer i kommuner. Vi har inviteret os selv på kaffe hos borgmestrene i vores 4 kommuner, så vi hurtigt kan få etableret et godt samarbejde og sikre størst mulig indflydelse til gavn for alle medlemmer af FOA Randers.

Rigtig godt nytår til jer alle

Lene Hartmann