Nyt fra A-kassen oktober 2018

Denne gang kan du læse om, hvordan du kan forlænge din ret til supplerende dagpenge og så er det tid til at indsende ½-årserklæring, hvis du er efterlønner.

Forlæng din ret til supplerende dagpenge

Der er pr. 1. oktober 2018 kommet nye regler om forlængelse af retten til supplerende dagpenge. Reglerne er kun gældende for dem, der har opbrugt retten til supplerende dagpenge efter 1. oktober 2018.

Når du har brugt alle dine 30 uger, kan du forlænge retten på baggrund af det arbejde, du har haft i de seneste 12 måneder. 

For hver gang du har haft en måneds fuldtidsarbejde (mere end 146 timer), kan du forlænge retten med 4 uger.

Du kan dog ikke forlænge retten med mere end 12 uger i alt. 

Du kan ikke forlænge retten til supplerende dagpenge på baggrund af arbejde, som du allerede en gang har brugt til at opnå ret til supplerende dagpenge. 

Vi opgør din ret til forlængelse på baggrund af de oplysninger, din arbejdsgiver indberetter til SKAT.

Du har også mulighed for at forlænge din ret til supplerende dagpenge med 4 uger, for hver gang du har arbejdet i en selvstændig virksomhed i en måned, hvor du ikke har modtaget dagpenge.

Inden du bruger alle dine 30 uger, kontakter vi dig og oplyser dig om, hvor meget du evt. har mulighed for at forlænge retten med. 

 

Tid til at indsende ½-årserklæring for efterlønnere

Næste gang du skal indsende din ½-årserklæring er i perioden fra den 1. november 2018 til den 14. november 2018 

Hvad er en ½-årserklæring?
Efterlønsmodtagere uden arbejdstimer kan i stedet for at indsende efterlønskort hver måned vælge at tilmelde sig ½-årsordningen og indsende oplysninger for 6 måneder af gangen.

Hvis du skal på ½-årserklæring, er vigtigt, at du oplyser alle ændringer i perioden, fx:

  • har du holdt ferie med feriepenge?
  • modtager du pension?
  • har din pension ændret sig?

Uanset om du tidligere har meddelt dette til a-kassen, skal du oplyse disse ændringer på ½-årserklæringen.

Hvis du gerne vil på ½-årserklæring
Hvis du er på efterløn og ikke har arbejdstimer, kan du med fordel skifte fra at udfylde det månedlige efterlønskort til ½-årserklæringen, som kun skal udfyldes to gange om året. Udfyld blot tilmeldingsskemaet på www.foa.dk