AMR år 2019

Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) har som en af sine prioriteter i den nye organisation valgt, at der skal være fokus på arbejdsmiljøet.
Derfor var alle organisationer indbudt til stormøde i forbindelse med AMR året 2019.

På mødet blev vi inspireret til at have endnu mere fokus på arbejdsmiljøet. Året skal have fokus på udfordringer på arbejdspladsen, og du kan som medlem være med til at sætte spot på jeres arbejdsmiljøudfordringer. Brug din AMR – TR og tal højt om det der kan gøres noget ved. Vi skal sige det højt og fagligt.

AMR år 2019

Lektor ved Roskilde universitet sociolog Rasmus Willig fortalte på mødet, at der er stadig flere, der er blevet bange for at snakke om problemerne med dårligt arbejdsmiljø på deres arbejdsplads. Både i den offentlige debat og i direkte dialog med leder. ”Folk oplever i højere grad en usikkerhed, og den slår blandt andet igennem ved, at man er bange for at miste sit job. Det leder til selvcensur, til stress og til sidst til sygefravær, sagde han.

Rasmus Willig understregede, at vi har brug for et opgør med ”tavshedskulturen”, at vi har brug for at sikre ytringsfriheden, og at vi tør gå til vore arbejdsgiver med problemerne uden at risikere at blive kaldt et "brokkehoved". Han havde følgende opskrift til forsamlingen: ”Vi bryder tavshedskulturen ved at begynde at tale om tingene. Mere kompliceret er det faktisk ikke, sagde Rasmus Willig.

Vi vil på tværs af organisationer tage fat om arbejdsmiljøåret.

I LO Djursland indleder vi med et ministerbesøg på flere arbejdspladser og et dialogmøde i Pavillonen i Grenaa den 28. januar 2019 kl. 16.00. Med deltagelse af Minister Troels Lund Poulsen, FOA´s forbundssekretær på arbejdsmiljøområdet Jens Nielsen og Folketingsmedlem Leif Lahn - se opslag fra mødet her

Vi vil tage Arbejdsmiljøåret op på netværksmøder, og hvor vi ellers møder de tillidsvalgte, endvidere deltager vi gerne i møder, som I inviterer til for at snakke arbejdsmiljø. Vi kommer også gerne selvom I ikke lige har arbejdsmiljøproblemer.  Jo mere vi taler om det arbejdsmiljø vi gerne vil have, jo mere bliver der arbejdet for et bedre arbejdsmiljø.

På konferencen fik vi forskellige materialer, som kan bruges på disse møder, både til dialogen med jer, men også til drøftelse af udfordringer, som I ønsker, der skal gøres noget ved, og som vi kan gøre noget ved.

FOA ønsker alle et ”godt arbejdsmiljø år”

– bryd tavshedskulturen – sig det højt og fagligt og vær selv engageret i at forbedre dit arbejdsmiljø

Du kan læse meget mere om AMR året på FHs hjemmeside