Anke gav ret til seniorpension

Anke af to afgørelse gav et medlem ret til seniorpension og ca. 800.000 kr. i perioden frem til folkepension

En 65 årig Social- og sundhedshjælper kontakter social- og arbejdsskadeteamet i FOA Randers, da hun har modtaget et varsel om ophør af sygedagpenge.

Forinden var medlemmet blev opsagt fra sit arbejde igennem 23 år. Hun blev opsagt pga. længerevarende sygdom som følge af en alvorlig livskrise. Hun overgik efter opsigelsesperioden til sygedagpenge. Kommunen vurderede dog, at hun kunne raskmeldes til andet arbejde.

Da social- og sundhedshjælperen var mindre end 6 år fra folkepensionsalderen, og ikke kunne varetage sit oprindelige job, havde hun søgt seniorpension, men det afslog kommunen.

Social- og arbejdsskadeteamet hjælp medlemmet med at klage over afgørelsen om sygedagpengeophør og afslaget på seniorpension.

Herefter ændrede kommunen begge afgørelser.

Dette betød, at medlemmet fik udbetalt de mistede sygedagpenge med tilbagevirkende kraft, og modtog sygedagpenge frem til det tidspunkt, hvor hun overgik til seniorpension.

Hvis afgørelserne ikke var blevet påklaget, havde medlemmet som følge af kommunens behandling af sagen stået uden indtægt.

Det betaler sig at være medlem af FOA


Som følge af FOA’s behandling af sagen har medlemmet modtaget sygedagpenge svarende til ca. 58.000 kr.
Derudover bevarer hun retten til seniorpension frem til folkepensionsalderen, hvilket samlet set for hele perioden beløber sig til ca. 760.000 kr.

Altså i alt mere end 800.000 kr. for perioden frem til folkepension