OK21 - få mere at vide om resultatet

Nu er OK21 forhandlingerne næsten afsluttet og medlemmerne skal stemme om det endelige resultat.

Resultatet betyder generelle lønstigninger er 5,02 procent over de næste tre år på det kommunale og regionale område. Oveni kommer udmøntning af forskellige puljer.

Lønstigningerne er forskellige fra faggruppe til faggruppe, men vil fx betyde, at en kommunalt ansat social- og sundhedshjælper med 5 års erfaring samlet vil få 1.690 kroner mere om måneden i løn og pension, når den fulde virkning er indtrådt – svarende til godt 20.000 kroner årligt om tre år.

Udgangspunktet for forhandlingerne var en meget smal økonomisk ramme på baggrund af den økonomiske usikkerhed, som Corona-krisen har medført. Derfor har der gennem forhandlingerne ligget en stor opgave i at søge nye veje til gavn for medlemmerne.

Her har bl.a. uddannelse fyldt meget. Aftalerne skal sikre muligheder for at uddanne, videreuddanne og specialisere sig som en vej til bedre løn og faglig udvikling.

Der er aftalt projekter om nye uddannelser, puljer til at gå fra ufaglært til faglært, fokus på hjælp til at blive uddannelsesparat og endelig er der fokus på at understøtte ledere og medarbejdere på de konkrete arbejdspladser i at afdække uddannelsesmulighederne.

Du kan læse mere om resultaterne i Fagbladet

Social- og Sundhedssektoren:

https://www.fagbladetfoa.dk/Artikler/2021/03/08/8-ting-du-skal-vide-om-nye-sosu-overenskomster

Pædagogisk sektor:

https://www.fagbladetfoa.dk/Artikler/2021/03/09/OK21-er-landet-paa-det-paedagogiske-omraade-Det-betyder-det-for-dig

Kost- og Servicesektoren:

https://www.fagbladetfoa.dk/Artikler/2021/03/05/OK21-Her-er-den-nye-aftale-for-kost--og-serviceansatte-i-kommunerne

Teknik- og Servicesektoren:

https://www.fagbladetfoa.dk/Artikler/2021/03/10/Forlig-i-OK21-paa-teknik--og-serviceomraadet-Det-skal-du-vide

Urafstemning
Inden du stemmer er det vigtigt, at du ved hvilken betydning de nye overenskomster får for dig.

Derfor indkaldes der til onlinemøder for alle medlemmer, hvor Mona Striib gennemgår forhandlingsresultaterne. På Facebook live kan du se sektorformændene gennemgå de enkelte sektorers resultater og endelig kan du som nævnt ovenfor læse mere i Fagbladet.

Urafstemningen starter den 23. marts og løber indtil den 19. april kl. 8.00.

Som medlem af FOA modtager du din digitale stemmeseddel via e-mail og/eller sms. Har vi ikke din e-mailadresse eller mobiltelefonnummer, får du et fysisk brev med valgkode til afstemningen.

Hvis du ikke modtager materiale og du er ansat på en offentlig overenskomst, er det meget vigtigt, at du kontakter os, så vi kan tjekke dine medlemsoplysninger. Du kan også selv tjekke dem i boksen til højre og være med i lodtrækningen om et gavekort.