FOA Sønderborgs Generalforsamling 2013

Det var stor tilslutning til Afdelingens generalforsamling d. 19. marts 2013 som blev holdt på Hotel Scandic i Sønderborg.

Nuværende afdelingsformand Camilla Pantel blev genvalgt med et stort flertal.
Modkandidaten var social- og sundhedsassistent Susanne Eyo Mikkelsen.

Afdelingsformand Camilla Pantel giver udtryk for, at hun på afdelingens vegne, er meget glad og stolt af det overvældende flertal, men husker medlemmerne på,
at det ikke alene er afdelingsformanden som kan levere resultaterne og kvaliteten til medlemmerne.

Medarbejderne, de tillidsvalgte , sektorbestyrelserne og afdelingsbestyrelsen er i samspil med afdelingsformanden fundamentet for en velfungerende afdeling. 

Afdelingsbestyrelsen havde valgt, at bruge beretningen til, at få medlemmernes demokratiske muligheder til at udfolde sig.

FOA arbejder hen mod Kongressen i efteråret, med spørgsmål til medlemmerne om, hvor de ønsker at FOA skal være i 2015.

Derfor spurgte afdelingsbestyrelsen medlemmerne i FOA Sønderborg om hvordan afdelingen skal imødekomme deres ønsker og behov.

Medlemmerne skal opleve, at FOA giver dem høj kvalitet på kerneydelserne.
Er de nuværende serviceløfter og FOAs service i trit med medlemmernes ønsker og behov?
Er de på forkant med samfundsudviklingen, og gør de os mere attraktive end konkurrenterne eller sofaen?

Samtidig spurgte afdelingsbestyrelsen deltagerne på generalforsamlingen om, hvordan vi organiserer os stærkere i forhold til fagligheden.

Dette fordi FOA skal styrke arbejdet med faglighed og skabe en organisering der i højere grad tager afsæt i medlemmets faglighed.

Faglighed har mange ansigter og kan både defineres i forhold til medlemmets arbejdsplads, funktion, udvikling på arbejdspladsen og måden medlemmet bruger sit fag på.

Når det gælder faglighed har FOA en klar konkurrencefordel.
Så hvordan udnytter vi denne mulighed?

Demokratiløftet blev også sat i fokus denne aften.
Vi bruger i dag mange ressourcer på vores demokratiske systemer og strukturer, men kun en lille del af medlemmerne bruger muligheden for medindflydelse.

Hvordan kan vi gentænke og forenkle vores formelle demokrati, så vi frisætter ressourcer til et mere involverende, inkluderende og fleksibelt demokrati?

Deltagerne deltog på en meget positiv og energisk måde. De havde mange gode input, som de gav videre til afdelingsbestyrelsen.

Afdelingsbestyrelsen vil på deres møde i april gennemgå alt materialet, og derefter lægge en strategi frem mod FOAs Kongres i efteråret.

 nr 153