FOA Sønderborg informerer flygtninge

Introduktionsforløb i samarbejde med Kompetence & Integrationscenter Sønderborg

FOA Sønderborg blev kontaktet af Kompetence og Integrationscenter Sønderborg, der spurgte om vi ville være en del af deres introduktionsforløb for herboende og nytilkomne flygtninge.

Vi blev enige om, at FOA gerne ville være med i forløbet for at formidle og bevare den danske model, så vi kan bevare det samfund som vi kender i dag.

Formålet med introduktionsforløbet for flygtninge er, at alle nytilkomne samt allerede herboende flygtninge tilegner sig viden om og indsigt i dansk kultur og samfundsforståelse, for derved at sikre en hurtigere integration via forberedelse til arbejdsmarkedet.

Derudover skal forløbet gøre nye flygtninge i stand til, at kunne navigere i offentlige systemer, og give dem kendskab til frivillige sociale tilbud så de i højere grad bliver selvhjulpne.

FOAs opgave er at undervise hver 4. uge i 1½ time.
Vi skal fortælle om hvad en fagforening og en A-kasse er. Fortælle om den danske model. Give eksempler på hvorfor det er vigtigt at være medlem af en fagforening og A-kasse.
Fortælle om værdien i at kunne klare sig selv i Danmark. Tale om uddannelse og at det er vigtigt med job og gode kollegaer, der gør det nemmere at integrere sig i det danske samfund. Arbejde er jo også med til at skabe gode sociale relationer.

Vi glæder os til samarbejdet der starter op d. 12.april.