Nyhedsbrev-September-A-kassen

Nyt fra A-kassen

Arbejd i sundhedsvæsenet uden at få mindre i efterløn

Du kan yde en ekstra indsats inden for sundhedsvæsenet, uden det påvirker din efterløn. Fritagelsen for modregning træder i kraft fra den 1. juli, men har virkning med tilbagevirkende kraft fra 1. januar 2023. Ordningen er midlertidig og vil ophøre ved udgangen af 2024. 

Du kan læse mere om hvordan det hænger sammen her
https://www.foa.dk/global/news/a-kassenyheder/2023/arbejd-i-sundhedsvaesenet-uden-at-faa-mindre-i-efterloen

 

Er du ledig, over 30 og overvejer en erhvervsuddannelse?

Så kan du være én af dem, der nu får mulighed for at tage en erhvervsuddannelse samtidig med, at du får udbetalt dagpenge med et højere beløb. Uddannelsesløft på 110 % af dagpengesatsen genindføres i perioden 1. juli – 31. december 2023. Læs mere om hvad der kræves her https://www.foa.dk/global/news/a-kassenyheder/2023/over-30-og-overvejer-en-erhvervsuddannelse

 


Hvis du bliver ledig…. 

Kontakt os, hvis du er på vej til at blive ledig. Vi kan vejlede dig om jobsøgning, og om, hvordan du i øvrigt skal forholde dig.


Kontakt FOA ved opsigelse

Hvis du bliver opsagt, skal du kontakte FOA, så vi kan vurdere om du har fået korrekt opsigelsesvarsel, evt. om opsigelsen er berettiget. Hvis du accepterer for kort opsigelsesvarsel, kan det betyde manglende dagpenge i A-kassen.

Hvis du overvejer selv siger op, bør du kontakte FOA for vejledning, inden du gør noget. Kun derved har vi en mulighed for at hjælpe dig, så en evt. karantæne kan undgås.

Tilmelding på Jobnet som ledig på 1. ledige dag

På den 1. hverdag efter dit arbejdsophør skal du melde dig ledig. Det gør du på www.jobnet.dk. Hvis du ikke har internetadgang derhjemme, kan du tilmelde dig hos os eller på Jobcentret.

Der kan tidligst udbetales dagpenge fra det tidspunkt, hvor du har tilmeldt dig. Ligeledes kan en evt. karantæne først afvikles fra det tidspunkt, hvor du har tilmeldt dig.

Ledighedspapirer til FOA

Du skal desuden udfylde ledighedspapirer til FOA, for at vi kan beregne dine dagpenge.

www.foa.dk under web-akassen skal du udfylde en ledighedserklæring. Klik her https://www.foa.dk/a-kasse/web-akassen

Du kan få hjælp til udfyldelse af blanketterne ved henvendelse til a-kassen. Husk MitID.

www.foa.dk/a-kasse kan du finde en trin-for-trin-guide for, hvad du skal gøre, hvis du bliver ledig. Klik her: https://www.foa.dk/a-kasse/hvis-du-bliver-ledig

Dit CV

Alle ledige skal have et godkendt CV på www.jobnet.dk. Du kan oprette det, når du har meldt dig ledig. Vi skal godkende CV´et, inden der er gået 2 uger fra din tilmelding. Vi sender dig et brev, hvor vi indkalder dig til en personlig samtale om dit CV. Sammen med indkaldelsen er der en pjece ”Når du bliver ledig”, som du skal læse. Den indeholder vigtig information om, hvordan du skal forholde dig som ledig.

 

Samtaler i A-kassen – A-kasseforsøget

Næsten alle nyledige skal kun til samtaler i A-kassen i de første 3 mdr. af ledighedsperioden. Du får således ikke kontakt til jobcentret i den periode. Vi er en del af et forsøg indtil udgangen af 2023, hvor vi overtager det såkaldte kontaktforløb de første 3 mdr. af ledighedsperioden. Forsøget henvender sig til medlemmer, som er indplaceret i dagpengeperioden den 1. januar 2020 eller senere. Vi fortæller dig mere om deltagelse i forsøget i forbindelse med din ledigmelding. Forsøget bliver permanent fra 1. januar 2024.

Som et led i forsøget vil FOA´s A-kasse styrke samarbejdet med vores lokale FOA afdeling om at skaffe job til ledige. Vi tilbyder udover vejledning, også temadage, webinarer, podcasts og tilbud om længere jobsøgningsforløb i samarbejde med AOF under ordningen om Forberedende Voksen Undervisning (FVU).

Man kan ikke deltage i forsøget, hvis man er under 25 år og ikke har en erhvervsmæssig uddannelse og ikke har forsørgerpligt overfor et barn. Der kan desuden være særlige omstændigheder der gør, at man får sit kontaktforløb på Jobcentret.

Hvordan vil du til samtale med os?

Alle samtaler med A-kassen, når du er meldt ledig, har tidligere skullet gennemføres ved personligt fremmøde.

Det skal CV-samtalerne stadig, men for rådigheds- og fællessamtaler kan du nu vælge den samtaleform, der passer dig bedst: Teams, telefon eller fysisk fremmøde i lokalenheden. Der kan dog være forhold der gør, at A-kassen vurderer, at der er behov for at sidde i samme rum under samtalen, og så skal samtalen afvikles ved personligt fremmøde.

Vi skriver altid til dig i din digitale postkasse på foa.dk/post, når det er tid til, at vi skal have en samtale.

 

Joblog – Husk det, hvis du er ledig og vil have dagpenge…

Ledige skal registrere sin jobsøgningsaktivitet i Joblog. Jobloggen indgår i samtalerne i A-kassen og på Jobcentret og i A-kassens rådighedsvurdering. Derfor er det vigtigt, at du registrerer din jobsøgning hver uge i Jobloggen. Du skal logge min. 6 job om måneden og vedhæfte min. 1 ansøgning pr. måned.

Udfyld derfor din Joblog senest samtidig med, du udfylder og indsender dit dagpengekort.

Det kan få konsekvenser, hvis du ikke bruger jobloggen, idet vi så skal undersøge, om du er til rådighed for arbejdsmarkedet på baggrund af en personlig samtale.

Du kan bruge FOA´s Joblog på www.foa.dk/a-kasse/web-akassen/joblog. Du har mulighed for at knytte denne sammen med Jobagenten, som du kan oprette på FOA-Job. Jobloggen er forbedret på baggrund af input fra vore medlemmer. Du kan finde vejledninger i brugen af jobloggen her: https://www.foa.dk/a-kasse/ledig/raadighed-jobsoegning/joblog/vejledninger-til-jobloggen

 

Du kan også bruge Jobcentrets Joblog på www.jobnet.dk. Oplysningerne bliver udvekslet mellem de 2 Joblogs.

 

Leder du efter nyt job….?

Vi har samlet alle aktuelle ledige job indenfor primært FOA´s faglige områder og hængt dem op på vores opslagstavle i A-kassen.

Du er velkommen til at komme forbi og kigge på dem, måske er der et du finder interessant og vil søge.

Vi tilbyder at give dig sparring på din ansøgning. Du er velkommen til at sende ansøgningen, CV og den annonce, du reflekterer på ind til os. Du skal sende det under ”Min Post” på www.foa.dk - se: https://www.foa.dk/forbund/medlemsservice/selvbetjening/min-post-uden-login

 

FOA Jobmatch

Er du på udkig efter et job, der passer til netop dine ønsker, erfaringer og kvalifikationer?

Som medlem af FOAs A-kasse har du chancen for at springe jobkøen over med FOAs jobformidling, FOA JobMatch, der matcher dig med en arbejdsgiver, der har det job, du søger.


Vi har kontakt til arbejdsgivere inden for FOAs område, som bruger FOA JobMatch, når de er på udkig efter en ny medarbejder. Når du er oprettet i FOA JobMatch, vil arbejdsgiveren blive præsenteret for dit CV, hvis dine erfaringer og kvalifikationer passer til den medarbejder, de søger.

Du kan benytte FOA Jobmatch

  • Hvis du er arbejdsløs.
  • Hvis du er i arbejde, men kigger efter et nyt job.
  • Hvis du er under uddannelse og begynder at kigge efter dit første job.

Du kan læse mere om FOA Jobmatch og tilmelde dig her https://www.foa.dk/forbund/nyt-job/foajobmatch

 

Din ”Lønseddel” fra a-kassen

Udbetalingsmeddelelse og evt. reguleringsmeddelelser på alle ydelser fra A-kassen ligger i din røde postkasse ”Min Post” på www.foa.dk. Vi kan desværre ikke overføre dem til E-boks.

 

Du finder dem på https://www.foa.dk/a-kasse/web-akassen/min-indbakke, hvor du skal logge på med MitID.

 

Regulering af din udbetaling

Når du har arbejde, har din arbejdsgiver pligt til at indberette dine løntimer til SKATs indkomstregister. Når vi udbetaler dagpenge eller efterløn til dig, har vi pligt til at sammenholde dine oplysninger på dit dagpenge- eller efterlønskort med de oplysninger, som din arbejdsgiver har indberettet til indkomstregisteret.

Hvis der er forskel på de oplysninger, som du har skrevet på dit ydelseskort, og de oplysninger som din arbejdsgiver har indberettet til indkomstregisteret, skal dine ydelser som udgangspunkt reguleres. Du kan læse mere om, hvordan det foregår, her:
https://www.foa.dk/a-kasse/satser-skat-udbetaling/samkoering-af-data

 

Billigere kontingent til elever

Hvis du er studerende inden for FOAs faglige område, kan du muligvis få dit kontingent til nedsat pris i A-kassen og fagforeningen.

Du kan blive gratis medlem af FOA´s fagforening, hvis du er i gang med grundforløbet til SOSU- eller PAU-uddannelsen.

Der indgår flere faktorer, som afgør, hvor meget du skal betale i kontingent:

  • Hvilken uddannelse er du i gang med?
  • Hvor meget får du i elevløn?
  • Hvor gammel er du?
  • Betaler du efterlønsbidrag (over 30 årige)?
  • Arbejder du ved siden af din elevuddannelse?

 

Du skal udfylde en ansøgning om at få nedsat kontingent. Du kan læse mere om det her https://www.foa.dk/forbund/medlemsservice/hvad-koster-det/nedsat-kontingent og du også kan finde ansøgningsblanketten.

 

Ring til FOA´s A-kasse Trekanten på tlf. 46 97 29 90

Når du ringer til os, vil du blive betjent af a-kassemedarbejdere fra kontorerne i Kolding eller Vejle. Du kan altid bede om at komme til at tale med den medarbejder, du plejer at tale med på kontoret.

A-kassen har åben på telefon.:

Mandag

kl. 10-14

Tirsdag

kl. 10-14

Onsdag

kl. 10-14

Torsdag

kl. 13-17

Fredag

kl. 10-12

 

FOA Trekanten kan kontaktes på 46 97 36 10. Se venligst åbningstider på hjemmesiden.

 

FOAs A-kasse Trekanten er samlet på Lillebælt kontoret

Alle medarbejdere i FOAs A-kasse Trekanten er samlet på kontoret på Stationsvej 32, Middelfart.

Der er her, du kan få personlig betjening indenfor ovennævnte åbningstid, hvis du ønsker at møde fysisk op. Det er også her, du skal møde op til CV-samtaler, hvis du er ledig.

Du kan ikke længere møde fysisk op på kontorerne i Vejle og Kolding og få betjening fra A-kassen her.

Ring på 46 97 29 90 og aftal et tidspunkt, så du er sikker på at blive betjent, når du kommer.

Fagforeningen FOA Trekanten holder til på kontoret Agtrupvej 84-86, Kolding og kan kontaktes på tlf. 46 97 36 10. Se venligst åbningstider på hjemmesiden.