Din 5. ferieuge risikerer at gå tabt

Husk at få lavet en aftale om den 5 ferieuge inden 31. december 2021 - ellers risikerer du at miste den.

Med den ny ferielov er der også kommet nye regler for 5. ferieuge. Tidligere blev 5. ferieuge automatisk overført til næste ferieår, hvis man ikke fik den holdt. Men det har ændret sig med den ny ferielov. 

Lav aftale med din arbejdsgiver

Efter den ny lov gælder følgende regler.

Hvis du er på fuld tid:
Har du ikke nået at holde 5. ferieuge i ferieafholdelsesperioden (dvs. i perioden 1. sep. - 31. december det følgende år) kan du aftale med din arbejdsgiver at få den overført til næste ferieår - Husk at få lavet en skriftlig aftale med din arbejdsgiver inden 31. december. Hvis du ikke får lavet en aftale om at få overført 5. ferieuge, bliver den udbetalt senest 31. marts året efter.

Hvis du er på deltid eller ikke har arbejdet hele ferieafholdelsesperioden (01.sep - 31. dec. året efter) hos samme arbejdsgiver:
For at få 5. ferieuge udbetalt skal du senest 31. december 2021 aflevere en erklæring til din arbejdsgiver. Så bliver 5. ferieuge automatisk udbetalt senest 31. marts 2022. Hvis du ikke afleverer denne erklæring, vil den 5. ferieuge gå tabt, og pengene går til Arbejdsmarkedets Feriefond.
Ønsker du at få overført 5. ferieuge skal du lave en aftale med din arbejdsgiver inden 31. december 2021.