Pilehaven er Årets Arbejdsplads i FOA Vest

For første gang ligger "Årets Arbejdsplads" i Esbjerg Kommune - Det blev Pilehaven

En af mange skønne arbejdsopgaver i FOA Vest er at udvælge Årets Arbejdsplads. For det er ikke altid nemt at være på arbejdspladser i velfærdens tjeneste. Mange arbejdspladser er trængt på ressourcer – både økonomisk og personalemæssigt. Og det er i det krydsfelt, at dårligt arbejdsmiljø, forråelse og personaleflugt kan opstå.

Så er det dejligt at have så mange arbejdspladser, hvor tingene fungerer – Hvor der er tillid, retfærdighed og samarbejdsevne mellem personale og ledelse – Alt dette er tegn på et godt arbejdsmiljø.

Og et godt arbejdsmiljø er der i den grad på Årets Arbejdsplads – Pilehaven, der er en lille enhed under Esbjerg Døgnrehabilitering. Det ser man ikke blot i forholdet mellem de kun 13 ansatte – Det viser sig også tydeligt i forhold til de 10 borgere, der bor midlertidigt på Pilehaven.

- Vi får mange roser fra borgere og deres pårørende, der synes, at der er meget overskud og omsorg her i Pilehaven. Så vi har faktisk en væg med kort og søde hilsner – Den er vi utroligt glade for, fortæller Mette Lorenzen, der er social- og sundhedsassistent på Pilehaven.

Den gode stemning og følelsen af overskud er også til stede ved middagsbordet:
- Kom du over og sæt dig ved os – og få en bid brød med, siger Lone Bøhnke til en borger, der kommer trippende forbi middagsbordet.
De spiser ofte sammen, for så er det deres erfaring, at borgerne spiser mere. 
- De skal lokkes lidt med hensyn til spisning, siger Lone Bøhnke, der er Pilehavens ”husalf” og blandt andet laver morgenmad til borgerne.

Elev-ros
Men det er ikke kun borgerne, der er glade for at være på Pilehaven. I indstillingerne af Pilehaven er der ros fra eleverne.
- I får et fantastisk skudsmål for jeres elevarbejde. Man skulle tro, at det er en selvfølge, at alle arbejdspladser får ros af eleverne i disse tider, men det er desværre ikke tilfældet. Derfor glæder det os altid, når vi hører om arbejdspladser, der bliver fremhævet af eleverne som et sted, de gerne vil arbejde efter endt uddannelse – Og sådan et sted er Pilehaven, sagde Susanne Johannsen under præmieoverrækkelsen på Pilehaven.

Ord som hjælpsomhed – god kultur – rummelighed og faglige udfordringer bruger personalet selv, når de skal beskrive deres arbejdsplads, og spørger man Mette Lorenzen om, hvorfor Pilehaven er Årets arbejdsplads i FOA Vest, så er hun slet ikke i tvivl:
- Vi har den bedste arbejdsplads – Det er vi heller ikke i tvivl om i FOA Vest

Fakta om Pilehaven:

  • Pilehaven er en afdeling under Esbjerg Døgnrehabilitering.
  • Der er 13 ansatte – social- og sundhedsassistenter og sygeplejersker
  • Der er plads til 10 borgere på midlertidige pladser – Der er ca. 100 borgere på Pilehaven i løbet af et år.
  • Borgerne har såvel fysiske, psykiske og sociale udfordringer.