$name

Sundhedsborgmester besøger plejehjem

 

Københavns sundhedsborgmester Inger Marie Bruun- Vierø, har besøgt plejehjemmet Fælledgården og har bebudet en undersøgelse af forholdene. Det sker efter at personalet med tillidsrepræsentanten i spidsen har sat fokus på arbejdsforhold.
- Fint for os, men vi vil mere, siger Marianne Jensen, tillidsrepræsentant.
 
Af Merete Astrup
 
Sundhedsborgmester Inger Marie Bruun -Vierø har svært ved at skjule sin fornærmelse, over at Marianne Jensen har henvendt sig til flere folketingspolitikere for at forklare dem, hvordan arbejdsforholdene kan være på plejehjem i Københavns Kommune.
 
Pligt og ansvar
I en klumme på Sundhedsforvaltningens intranet, under overskriften "Pligt og ansvar" skriver Inger Marie Bruun-Vierø, at hun er ærgerlig over at en tillidsmand på et af kommunens plejehjem har kontaktet et folketingsmedlem. Sundhedsborgmesteren ville gerne have været foruden den (utilsigtede) medieomtale henvendelsen affødte.

Ikke fordi man ikke skal råbe op, hvis man opdager, at der er noget rivende galt. Det er faktisk en årvågen medarbejders pligt, mener hun.

Men hun mener også, at sådanne negative udmeldinger fra enkeltpersoner "bomber" hele forvaltningens arbejde tilbage og igen giver et dårligt image.

Videre skriver sundhedsborgmesteren, at de medarbejdere, der oplever problemer, bør forsøge at løse dem internt. 

Marianne Jensen bliver helt træt i ansigtet:
- Det er jo det vi har forsøgt uden resultat indtil videre, meget mere er der ikke at sige til det.
Men borgmesteren reagerede pludselig efter, at tillidsrepræsentanten havde henvendt sig til folketingspolitikere og efter omtale i Ekstra Bladet.

Først med en udmelding i Københavns Radio, hvor hun anbefalede personalet på Fælledgården at kontakte Røde Kors` besøgsvenner.
Efterfølgende har sundhedsborgmesteren besøgt Fælledgården, og vil lave en undersøgelse.
 
Isolation  
Folketinget afsatte 500 millioner kroner i 2002 til ældreplejen, hvoraf København fik 50 millioner kr. De penge har plejehjemmene aldrig set noget til. 

I København besluttede politikerne at bruge pengene til børn og unge.
- Jeg har ikke noget imod, at børn og unge får penge. Man skal bare ikke lade folk gå i den tro, at vi har fået flere penge, siger Marianne Jensen.

Hun håber at andre plejehjem i Københavns Kommune vil melde ud.

- Vores forhold bliver værre med årene, hvis udviklingen fortsætter i retning af, at plejehjembeboere bliver mindre selvhjulpne, når de kommer på plejehjemmene.

Det kan ikke være meningen, at vi som faggruppe og mennesker skal kasseres før tiden, fordi vi har valgt et fag, hvor vi tager os af andres pårørende.