$name

Det er nemt at søge job over internettet

 

Ea Larsen faldt tilfældigvis over jobbet som souschef, fordi Holmegårdsparken sørger for at hjemmesiden bliver kædet sammen med jobsøgningssider og andre søgemaskiner på internettet.
 
Af Hanne Bros
 
Social- og sundhedsassistent Ea Larsen på 32 år er netop begyndt på sit nye job som dagvagt og souschef på plejehjemmet Holmegårdsparkens afdeling A.

- Jeg syntes ikke, at det fungerede at arbejde som aftenvagt, når jeg har mand og tre børn derhjemme, forklarer Ea Larsen, der derfor begyndte at kigge sig om efter et andet job. For hende var det naturligt at søge efter job på internettet, fordi der ikke længere er så mange stillinger slået op i aviser og fagblade.

-Det er kun tre måneder siden, vi fik internet-opkobling derhjemme, men jeg synes faktisk det er nemt. Nettet er især godt til jobsøgning, men jeg bruger det da også, hvis der er noget jeg er i tvivl om rent fagligt. Så slår jeg f.eks. op på hjemmesiden sundhed.dk, hvor der blandt andet findes en elektronisk version af medicinhåndbogen.

Internettet er dog ikke kun til alvor, men også til leg. Ea Larsens børn bruger selvfølgelig computeren til spil, men deres mor kan også finde på at søge gør-det-selv-råd på askalex.dk, der trods det engelske navn giver tips om alt fra pletfjerning til malerarbejde på dansk.
 
Ansigtet udadtil
På den danske søgemaskine jubii.dk faldt hun tilfældigvis over stillingen på Holmegårdsparken, da hun var inde og kigge på job. Herfra var der et direkte link til Holmegårdsparkens hjemmeside, hvor hun kunne søge stillingen.

-Jeg kunne skrive min ansøgning direkte ind i et skema og sende til plejehjemmet, så det var jo nemt, siger hun, der ikke tror, at den elektroniske mulighed vil afholde nogen fra at søge.

Plejehjemmets egen hjemmeside: www.holmegaardsparken.dk bruger hun ikke selv til hverdag:
- Den er jo primært til udefrakommende - jobsøgere eller pårørende, der vil vide noget om stedet. Hjemmesiden er arbejdspladsens ansigt udadtil, og jeg synes da, at det er vigtigt at præsentere stedet på en værdig måde.

Det er ikke Ea Larsens indtryk, at de pårørende eller beboerne bruger mulighederne for at sende e-mails.

- Beboerne tilhører nok en generation, der ikke har lyst til at sætte sig ind i noget nyt. De forstår det ikke rigtigt.

Til gengæld tror og håber Ea Larsen på, at det med tiden bliver muligt at udskifte de håndskrevne beboerkardex på papir med elektroniske:

- Her på plejehjemmet bruger også ledere og mellemlederne computer, så det skal nok komme. Jeg har været flere steder hvor holdningen til computere er sådan lidt "ja, det skal vi da også snart have." men der sker ikke rigtig noget."

Men først skal institutionens egne computere sættes sammen i et fælles netværk samt have adgang til Gentofte kommunes interne net, så det ikke kun er administrationen på den selvejende institution, der har gavn af kommunens informationer.