$name

Elev realiserede sin drøm

 
Hun ville dét projekt, og det skulle være stort.
En sensommerdag i september drog beboere og personale fra plejehjemmene i Frederiksberg Kommune til Søndermarken for at deltage i Olympiade dag.
Idémageren til dagen er social- og sundhedsassistent elev Jette Madsen, og det er hendes elev opgave til skolen.
 
Af Merete Astrup
 
Dagen oprandt og rigtig mange beboere fra plejehjemmene gik med i optoget eller, lad os kalde det indmarchen, til Søndermarken.De gik nemlig fra Frederiksberg Rådhusplads efter at kommunens borgmester Mads Lebech havde tændt og overrakt "den olympiske flamme" til Jette Madsen, idémageren til denne en dags olympiade.

- Det skulle være stort, det var min mening fra starten, siger den glade social- og sundhedsassistent elev dagen derpå.

- Og det blev stort. Jeg er imponeret over, at så mange ville være med fra plejehjemmene, og jeg synes, det er fantastisk, at borgmesteren ville lægge kommune og tale til. Og der var mange sponsorer, der meldte sig.
 
Fællesskab løfter alt
- Hvordan får man sådan en idé, at man vil samle en hel kommune om lave en idrætsdag for plejehjem?

- Mit udgangspunkt for projektet er et ønske om, at vi på plejehjemmene skal bruge hinanden og hjælpe hinanden på tværs i hverdagen, og det tror jeg sådanne nogle arrangementer kan være med til. Bag sådan et arrangement ligger måneders arbejde, hvor vi repræsentanter fra plejehjemmene har arbejdet i forberedelsesgruppen. I det forløb, lærer man hinanden at kende. På den måde får vi etablerede kontakter, som jeg tror, vi vil bruge fremover, fortæller Jette Madsen.

Hun tror på, at man med fællesskabet kan alt undtagen at flyve.
- I hvert fald kan man alt, indtil andet bevist, som mottoet er her på Betaniahjemmet, hvor jeg er i praktik.    

Hun har taget den konkrete idé med fra sin tidligere arbejdsplads Rundskuedagens Plejehjem.
- I lokalområdet samledes 3-4 plejehjem en gang om året, hvor beboere dystede mod hinanden og personalet dystede mod hinanden i forskellige discipliner. Det var godt. Så godt, at jeg syntes det skulle være større, og det satte jeg mig for skulle være min elevopgave til skolen.

Jeg forestillede meget noget a la festival eller 1. maj, og gerne større, siger Jette Madsen.
Hun droppede dog hurtigt Tivoligarden til at gå forrest i indmarchen. Den koster 35.000 kr. for at gå fra Frederiksberg Rådhus til Søndermarken.

Til gengæld fik Jette Madsen i løbet af kort tid det meste af Frederiksberg med på ideen.
Borgmester Mads Lebech købte hurtigt ideen.  

- Men de første der troede på mig, var min rektor på Diakonissestiftelsens Sosu-skole, og min forstander på Betaniahjemmet. De bakkede mig op både teoretisk og praktisk. Fra praktikstedet fik jeg lov til at gå til de nødvendige møder og andre forberedelser. Det skulle mine kolleger selvfølgelig bære, og det er jeg taknemlig for, at de var med på, lyder det fra Jette Madsen.

Fra hendes skole "sendte" rektor 40 elever som aktivister til dagen og et par lærere deltog.
- Uden hele denne opbakning kunne min idé ikke gennemføres. Og at det blev så stort bekræfter min overbevisning om, at vi kan gøre næsten alt i fællesskab, kommer det fra Jette Madsen.
 
Livsglæde
Nu er det ikke for personalets egen fornøjelses skyld, at Jette Madsen vil det her.
- Vores fælles mål er, at vi vil give plejehjemsbeboerne oplevelser og livsglæde. Jeg vil gerne vise at livet ikke er slut, selvom man bor på plejehjem, siger Jette Madsen.

Olympiadedagens discipliner bød på boldspil, konkurrencer i isposekastning, ringspil og boogie woogie.

Jo, der var livsglæde, og der blev bygget broer mellem plejehjemmene.
Næste år er der igen en olympiadedag. Der er i hvert fald planen.