Kom i gang med at forbedre det psykiske arbejdsmiljø. SPARK viser vej med metoder og værktøjer.
Ansatte på offentlig overenskomst
Trænger jeres psykiske arbejdsmiljø til et løft?
SPARK har igennem fem år hjulpet kommunale arbejdspladser med at forbedre det psykiske arbejdsmiljø. SPARK står for Samarbejde om Psykisk Arbejdsmiljø i Kommunerne, og nu skal endnu flere arbejdspladser have glæde af SPARKs viden og erfaring.
Af: Abigail Josephsen
Mange arbejdspladser er optagede af det psykiske arbejdsmiljø og vil gerne arbejde aktivt for at forbedre det. Men det kan være svært at vide, hvor man skal begynde, og hvordan man helt konkret kan gå til arbejdet. Det vil SPARK hjælpe med.
Allerførst: Hvad er SPARK?
SPARK er et gratis tilbud til alle typer kommunale arbejdspladser og er parternes fælles indsats for at understøtte den lokale dialog og samarbejdet om et godt psykisk arbejdsmiljø. SPARK har ansat en gruppe konsulenter med speciale i processer omkring psykisk arbejdsmiljø, der tager ud på arbejdspladser i hele Danmark.
SPARK arbejder med ledere og medarbejderrepræsentanter, så de bliver i stand til at skabe bedre samarbejde og til at arbejde med psykiske arbejdsmiljøproblemstillinger på egen arbejdsplads.
Gå selv i gang: Her er værktøjer og metoder fra SPARK
I en ny kampagne har SPARK udgivet en række videoer og podcasts, hvor SPARKs konsulenter præsenterer værktøjer og metoder, som erfaringsmæssigt egner sig godt til arbejdet med psykisk arbejdsmiljø, og som arbejdspladserne selv kan gå i gang med.
Her er værktøjerne:
- En kort animationsfilm med gode råd om, hvordan man i TRIO eller MED-udvalg kan gribe arbejdet med psykisk arbejdsmiljø an. Se filmen øverst på siden.
- En video, der fortæller, hvad SPARK er og viser, hvordan SPARKs konsulenter arbejder med arbejdspladserne
Se video og læs artikel
En videoserie om psykisk arbejdsmiljø, hvor en SPARK-konsulent præsenterer forskellige emner og værktøjer. Her finder du konkrete tips og bliver præsenteret for værktøjer, I kan bruge i arbejdet med psykisk arbejdsmiljø:
- Afsnit 1: Involverende processer. Hvad er det, og hvordan laver man en involverende proces?
Se video og læs artikel
- Afsnit 2: Sådan får I alle perspektiver med. Hvordan sørger vi for at få belyst en problemstilling fra så mange vinkler som muligt? Hvordan får vi kollegerne med? Hvilke spørgsmål kan vi stille?
Se video og læs artikel
- Afsnit 3: Prøvehandlinger. Hvad er prøvehandlinger, og hvordan kan man arbejde med dem?
Se video og læs artikel
- Afsnit 4: Sådan holder I fast i forandringer og nye tiltag Nogle gange løber gode tiltag ud i sandet – hvordan holder vi fast og får dem forankret på arbejdspladsen?
Se video og læs artikel
På vej: Podcast-serie om psykisk arbejdsmiljø
Derudover udgiver SPARK i løbet af december en podcast-serie om SPARK og psykisk arbejdsmiljø: I fem afsnit deler arbejdspladser, der tidligere har fået et SPARK-forløb, deres erfaringer, og der bliver gået i dybden med et emne. SPARK-konsulenter og eksperter i psykisk arbejdsmiljø bidrager med viden.
Ansøg om SPARK-forløb på jeres arbejdsplads
Hvis I gerne vil have besøg af SPARKs konsulenter for at få input til og for at arbejde med det psykiske arbejdsmiljø på lige præcis jeres arbejdsplads, så kan I ansøge om et gratis, individuelt SPARK-forløb.
Læs mere om hvordan I ansøger pm et SPARK-forløb